Menü Bezárás

Heti hirdetés 2023. október 29. – november 5.

 

– Vasárnap, október 29-én szokás szerint 9.30-tól lesz utrenye és 10.30-tól Szent Liturgia.

– Jövő héten hétköznap hétfőn, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia. Hétfőn és pénteken reggel 8 órától, csütörtökön pedig este 18 órától kezdődik majd. Csütörtök este a Szabados család, pénteken reggel a Rózsafüzér Társulat szándékára fogom felajánlani.

– Jövő héten kedden és szombaton lesz Paraklisz. Kedden 18 órától itt a templomban, szombaton 17 órától pedig a Pincekápolnában fogjuk végezni.

– Jövő héten szerdán, november 1-jén, 15 órától ökumenikus istentisztelettel összekötött gyászszertartás lesz a görömbölyi temető ravatalozójában. Utána pannihidák a keresztnél, és kérés esetén sírkőszentelések.

– Jövő héten vasárnap, november 5-én szokás szerint 9.30-tól lesz utrenye és 10.30-tól Szent Liturgia. Délután 15 órától pedig parasztászt fogunk végezni itt a templomban a hramotára bejegyzett elhunytakért.

– Tisztelettel kérem, hogy aki még nem rendezte 2023-as évre az egyházfenntartási illetve a temetőfenntartási díjat, az mihamarabb tegye meg. Az egyházfenntartási díj mértéke, az évi átlagkereset 1%-a, de minimum 4000 forint, keresőnként, ideértve a nyugdíjasokat is.

– Szeretettel jelzem, hogy az egyházközségi képviselőtestület mandátuma az év végén lejár, szükséges új testületet választani. Október 15-től kezdődött a jelöltállítási időszak, azaz egy hónapon keresztül bárki jelölhet nálam olyan személyt, akit alkalmasnak tart arra, hogy képviselő legyen. A következő feltételek szükségesek hozzá: az a katolikus személy választható taggá, aki tartósan az egyházközség területén lakik, vagy egy éve tevékenyen részt vesz a parókia életében, rendszeresen gyón és áldozik, az egyházfenntartási díjat fizeti, 18. életévét betöltötte, de még nem 70 éves, kész e feladat ellátására. Ezen szempontok szerint várom a jelöléseket, hogy egy hónap múlva közzé lehessen tenni a jelöltlistát.

SZERTARTÁSOK RENDJE (2023. október 29. – november 5.)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia

Hétfő: 8.00 Szent Liturgia

Kedd: 18.00 Paraklisz

Szerda: 15.00 Ökumenikus gyászszertartás a temetőben

Csütörtök: 18.00 Szent Liturgia – Szabados család szándékára

Péntek: 8.00 Szent Liturgia – Rózsafüzér Társulat elhunytjaiért

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Parasztász