Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2023. április 23. - április 30.

 

- Vasárnap, április 23-án, szokás szerint 9.30-tól lesz utrenye és 10.30-kor Szent Liturgia, búzaszenteléssel.

- Jövő héten hétköznap, hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia. Hétfőn és szerdán este 17 órától, csütörtökön és pénteken pedig reggel 8.30-tól fogom a Szent Liturgiát kezdeni.

- Jövő héten szerdán, április 26-án, este 18 órától bibliaóra lesz a parókia hittantermében.

- Jövő héten pénteken, április 28-án, a Mária-úton lévő zarándokok érkeznek Görömbölyre, kb. 12 fő. Szombaton reggel kellene őket egy reggelivel vendégül látni, ehhez kérem a Kedves Testvérek segítségét, jelentkezni nálam lehet.

- Jövő héten hétvégén, péntektől vasárnapig, Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Magyarországon. Pénteken az érkezése után állami vezetőkkel találkozik, majd délután a Szent István Bazilikában papokkal, kispapokkal lesz közös programja. Szombat délelőtt a Rózsák-terei Templomunkban görögkatolikus hívekkel is fog találkozni, majd délután a Papp László Sportarénában az ifjúsággal lesz közös programja. Április 30-án, jövő vasárnap pedig 9.30-tól a Kossuth-téren mutat be a pápa szentmisét, melyet a televízió élő adásban közvetít. Ezért jövő vasárnap itt Görömbölyön 8 órakor lesz Szent Liturgia, hogy a televízió által bekapcsolódhassunk Ferenc pápa 9.30-kor kezdődő miséjébe. Hejőcsabán pedig nem lesz jövő vasárnap szertartás.

- Jövő vasárnap gyűjtés lesz a papnevelés céljára.

- Április 1-jétől, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntésének értelmében, megváltoztak a stóladíjak. A gyászliturgia esetében 4000 forint, míg temetéskor 35.000 forint a felajánlandó adomány.

- Közeledik az adóbevallási időszak vége. Szeretettel kérem, hogy az egyik felajánlható 1%-ot a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlják föl, (technikai szám 0011), míg a másik 1%-ot a Bacsinszky Alapítványunk várja. (a szükséges adószám a www.pokrova.hu oldalon megtalálható)

SZERTARTÁSOK RENDJE (2023. április 23. – április 30.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia - búzaszentelés

Hétfő: 17.00 Szent Liturgia

Szerda: 17.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 8.30 Szent Liturgia

Péntek: 8.30 Szent Liturgia

Vasárnap:!!! 8.00 Szent Liturgia !!!