Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2023. február 26. - március 5.

 

- Jövő vasárnap, február 26-án, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-tól lesz Szent Liturgia, melyen gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára. Délután 15 órától pedig böjti vecsernye lesz.

- Tart Egyházunkban a Szent Nagyböjt időszaka. A böjti időszak szerdáin és péntekjein tartsuk meg a kötelező hústilalmat! Természetesen többet is lehet böjtölni, és egyéb önmegtagadásokat, lemondásokat is lehet vállalni, Isten nagyobb dicsőségére.

- Jövő héten hétköznap kedden, csütörtökön és szombaton lesz Szent Liturgia. Kedden este 17 órától a Szabados család szándékára, csütörtökön reggel 8.30-tól a Rózsafüzér Társulat elhunytjaiért, míg szombaton – halottak szombatja lévén – reggel 8 órától a bejegyzett elhunytakért fogom a Szent Liturgiát felajánlani. Pénteken este 17 órától az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját végezzük majd.

- Az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiájának végzése szerdai napokra is előírás. Több mint egy évtizedes hagyomány Miskolcon a "Nagyböjti templomi találkozások" sorozat. Hétfőnként végeztük templomainkban felváltva a vecsernyét beszédsorozattal. Idén úgy folytatjuk e hagyományt, hogy a szerdai Előszenteltek liturgiáját végezzük felváltva. Jövő héten szerdán, március 1-jén, a Szirmai Görögkatolikus Templomban lesz 17.30-tól. A szentbeszédet Boronkai József avasi parókus mondja majd. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket ezekre a szerdai szertartásokra Miskolc különböző görögkatolikus templomaiba.

- Jövő héten szombaton, március 4-én, 10 órától elsőáldozós hittan lesz a parókián.

- Jövő vasárnap, március 5-én, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-tól lesz Szent Liturgia.

- Idén is várja Egyházunk és Egyházközségünk a személyi jövedelemadó felajánlható 1+1%-át. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011, míg a Bacsinszky András adószáma a www.pokrova.hu oldalon megtalálható.

 

SZERTARTÁSOK RENDJE (2023. február 26. – március 5.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Kedd: 17.00 Szent Liturgia – Szabados család szándékára

Szerda: 17.30 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája (Miskolc-Szirma)

Csütörtök: 8.30 Szent Liturgia – Rózsafüzér Társulat szándékára

Péntek: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Szombat 8.00 Szent Liturgia – bejegyzett elhunytakért

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia