Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2023. február 19. - február 26.

 

- Vasárnap, február 19-én, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, majd 10.30-tól lesz Szent Liturgia, délután 15 órától pedig böjti vecsernye lesz.

- Jövő héten hétfőn, február 20-án kezdődik Egyházunkban a Szent Nagyböjt időszaka. A böjt első napján, az úgynevezett tiszta hétfőn, szigorú böjt van, tehát csak növényi eredetű étkekkel szabad táplálkozni, kerülni kell a tejes, tojásos, vajas ételek fogyasztását is. A böjti időszak szerdáin és péntekjein pedig tartsuk meg a kötelező hústilalmat! Természetesen többet is lehet böjtölni, és egyéb önmegtagadásokat, lemondásokat is lehet vállalni, Isten nagyobb dicsőségére.

- A Nagyböjt hétköznapjaira Szent Liturgia nincs előírva. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebbet fogunk imádkozni, sőt! Jövő héten hétköznap hétfőn és csütörtökön reggel 8 órától böjti zsolozsmát imádkozunk itt a templomban. Pénteken pedig este 17 órától az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját végezzük majd

- Az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiájának végzése szerdai napokra is előírás. Több mint egy évtizedes hagyomány Miskolcon a "Nagyböjti templomi találkozások" sorozat. Hétfőnként végeztük templomainkban felváltva a vecsernyét beszédsorozattal. Idén úgy folytatjuk e hagyományt, hogy a szerdai Előszenteltek liturgiáját végezzük felváltva. Az első alkalom, jövő héten szerdán, február 22-én, a Búza-téri Székesegyházban lesz 17.30-tól. A szentbeszédet Stefán Zoltán szirmai parókus mondja majd. Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Testvéreket ezekre a szerdai szertartásokra Miskolc különböző görögkatolikus templomaiba.

- Jövő vasárnap, február 26-án, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-tól lesz Szent Liturgia, melyen gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

- Idén is várja Egyházunk és Egyházközségünk a személyi jövedelemadó felajánlható 1+1%-át. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma 0011, míg a Bacsinszky András adószáma a www.pokrova.hu oldalon megtalálható.

 

SZERTARTÁSOK RENDJE (2023. február 19. – február 26.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 8.00 Böjti zsolozsma

Szerda: 17.30 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája (Búza-téri Székesegyház)

Csütörtök: 8.00 Böjti zsolozsma

Péntek: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia