Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. december 4. - december 11.

 

- Vasárnap, december 4-én 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, majd 10.30-tól lesz Szent Liturgia, mely után várjuk a Mikulást, akitől szerény ajándékot remélhetnek a gyermekek, akiket különösen is várunk vasárnap a templomba. Délután 15 órától pedig vecsernyét imádkozunk majd Szent Száva atya tiszteletére.

- Jövő héten két ünnepünk is lesz: kedden és pénteken. December 6-án, kedden, Szent Miklós püspök ünnepén, 8 órától lesz utrenye és 9 órától Szent Liturgia. Ahogyan, december 9-én pénteken, Szent Anna foganásának ünnepén is, 8 órától lesz utrenye és 9 órától Szent Liturgia. Kedden és pénteken is 17 órától Hejőcsabán lesz szertartás. Az előestéken pedig, hétfőn és csütörtökön, 17 órától imádkozzuk majd a vecsernyét.

- Böjti idő van, igyekezzünk szerdán megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtöljünk egyéb önmegtagadásokkal, jótettekkel is.

- A Görögkatolikus Missziós Iroda karácsonyi adománygyűjtést rendez, szeretettel várnak játékokat, gyermekruhát, mesekönyvet, édességet, apró ajándékokat, mellyekkel támogatni tudjuk nehéz helyzetben élő családok karácsonyi ünnepét. December 15-ig lehet leadni az adományokat a Szeles utca 35. szám alatt található Missziós Irodában, vagy nálunk a parókián. Ha valaki pedig tartósélelmiszert hoz, azt pedig helyben fogjuk kiosztani a rászoruló családoknak.

- Szerdán 18 órától felnőtt hittan lesz a parókián.

- Jövő szombaton, december 10-én 10 órától a betlehemes játék próbája lesz a parókián.

- Jövő vasárnap, december 11-én 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, majd 10.30-tól lesz Szent Liturgia.

- Mindannyian a saját bőrünkön érezzük az energia árak emelkedését, mely egyházközségünket is súlyosan érinti. Az egyházak augusztustól lényegében világpiaci árat fizetnek mind az áram, mind a gázszolgáltatásért, s ne felejtsük el, ez nemcsak a görömböly és hejőcsabai templom, hanem az Intézői Ház, a Pincekápolna és a temetői ravatalozó esetében is így van. Ahhoz, hogy egyházközségünk anyagi értelemben működőképes maradjon, nagyon nagy szükségünk van a kedves hívek adományaira. Kérem, hogy aki még nem rendezte a 2022-re vonatkozó egyházfenntartás és temetőfenntartás kötelezettségeit, minél előbb tegye ezt meg. Illetve fogadjuk el a képviselőtestületnek azt a döntését, hogy az idei télen kevesebbet fogunk fűteni a templomban, tehát előfordulhat, hogy vasárnap is hidegek lesznek a csövek a padban, és 1-2 fokkal hűvösebb lesz a templomi hőmérséklet. Megértésüket köszönjük!

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. december 4. – december 11.)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia – MIKULÁS 15.00 Vecsernye

Hétfő: 17.00 Nagyvecsernye, lítiával

Kedd: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 17.00 Nagyvecsernye

Péntek: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia