Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. november 27. - december 4.

 

- Vasárnap, november 27-én lesz a Szirmai templom búcsúünnepe. A búcsúi Liturgia 11 órakor fog kezdődni, Atanáz püspök atya vezetésével, melyen magam is szeretnék részt venni. Ezért most vasárnap Hejőcsabán 7.30-tól lesz Szent Liturgia, Görömbölyön pedig 9 órától kezdjük majd a szentmisét, utrenye pedig nem lesz.

- Jövő héten hétköznap kedden, szerdán és pénteken lesz Szent Liturgia. Kedden este 17 órától, míg szerdán és pénteken reggel 8.30-tól. Pénteken a Rózsafüzér Társulat tagjaiért fogom felajánlani a Szent Liturgiát.

- Böjti idő van, igyekezzünk szerdán és pénteken megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtöljünk egyéb önmegtagadásokkal, jótettekkel is.

- A Görögkatolikus Missziós Iroda karácsonyi adománygyűjtést rendez, szeretettel várnak játékokat, gyermekruhát, mesekönyvet, édességet, apró ajándékokat, melyekkel támogatni tudjuk nehéz helyzetben élő családok karácsonyi ünnepét. December 15-ig lehet leadni az adományokat a Szeles utca 35. szám alatt található Missziós Irodában, vagy nálunk a parókián. Ha valaki pedig tartósélelmiszert hoz, azt pedig helyben fogjuk kiosztani a rászoruló családoknak.

- Szerdán 18 órától Bibliaóra lesz a parókián.

- Köszönöm a Betlehem-állításban és a lombseprésben kapott segítséget.

- Jövő szombaton, december 3-án 10 órától a betlehemes játék próbája lesz a parókián. Az elsőáldozó jelölteknek kötelezően ajánlott a részvétel, de minden szerepelni vágyó gyermeket szívesen várunk, még van szereplehetőség!

- Jövő vasárnap, december 4-én 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, majd 10.30-tól lesz Szent Liturgia, mely után várjuk a Mikulást, akitől szerény ajándékot remélhetnek a gyermekek, akiket különösen is várunk jövő vasárnap a templomba.

- Mindannyian a saját bőrünkön érezzük az energia árak emelkedését, mely egyházközségünket is súlyosan érinti. Az egyházak augusztustól lényegében világpiaci árat fizetnek mind az áram, mind a gázszolgáltatásért, s ne felejtsük el, ez nemcsak a görömböly és hejőcsabai templom, hanem az Intézői Ház, a Pincekápolna és a temetői ravatalozó esetében is így van. Ahhoz, hogy egyházközségünk anyagi értelemben működőképes maradjon, nagyon nagy szükségünk van a kedves hívek adományaira. Kérem, hogy aki még nem rendezte a 2022-re vonatkozó egyházfenntartás és temetőfenntartás kötelezettségeit, minél előbb tegye ezt meg. Illetve fogadjuk el a képviselőtestületnek azt a döntését, hogy az idei télen kevesebbet fogunk fűteni a templomban, tehát előfordulhat, hogy vasárnap is hidegek lesznek a csövek a padban, és 1-2 fokkal hűvösebb lesz a templomi hőmérséklet. Megértésüket köszönjük!

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. november 27. – december 4.)

Vasárnap: 9.00 Szent Liturgia!!!

Kedd: 17.00 Szent Liturgia

Szerda: 8.30 Szent Liturgia

Péntek: 8.30 Szent Liturgia – Rózsafüzér Társulat szándékára

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia - MIKULÁS