Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. november 20. - november 27.

 

- Vasárnap, november 20-án szokás szerint 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor - kezdődik majd a Szent Liturgia, melyen gyűjtés lesz a karitász javára.

- Az idén is meghirdette Ferenc pápa az ifjúsági világnapot. Ennek keretében vasárnap, november 20-án, 16 órától kezdődik a Székesegyházban az ifjúsági imaest, melyen lesz tanúságtétel, elmélkedés, taizé énekek, Szent Liturgia, agapé, kötetlen beszélgetés. Plakátját kitettem a hirdetőtáblára.

- Jövő héten hétfőn, november 21-én ünnepünk van, az Istenszülő templombevezetésének emlékezete. Hétfőn reggel 8 órától imádkozzuk majd az utrenyét, 9 órakor lesz Szent Liturgia. Hejőcsabán este 17 órától fogjuk kezdeni a szertartást. Az előestén, vasárnap, 15 órától lítiás nagyvecsernyét imádkozunk majd.

- Jövő héten hétköznap szerdán lesz Szent Liturgia reggel 8.30-tól.

- Böjti idő van, igyekezzünk szerdán és pénteken megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtöljünk egyéb önmegtagadásokkal, jótettekkel is.

- A Görögkatolikus Missziós Iroda karácsonyi adománygyűjtést rendez, szeretettel várnak játékokat, gyermekruhát, mesekönyvet, édességet, apró ajándékokat, mellyekkel támogatni tudjuk nehéz helyzetben élő családok karácsonyi ünnepét. December 15-ig lehet leadni az adományokat a Szeles utca 35. szám alatt található Missziós Irodában, vagy nálunk a parókián. Ha valaki pedig tartósélelmiszert hoz, azt pedig helyben fogjuk kiosztani a rászoruló családoknak.

- Szerdán 18 órától felnőtthittan lesz a parókián.

- Köszönöm a falevélseprésben kapott segítséget, és hirdetem, hogy jövő szombaton, november 26-án reggel 9 órától fölállítanánk a betlehemet a Közösségi Ház előtt. Ugyancsak jövő szombaton, 10 órától tartanánk a karácsonyi betlehemes műsor első, szereposztó próbáját itt a templomban. Az elsőáldozó jelölteknek kötelezően ajánlott a részvétel, de minden szerepelni vágyó gyermeket szívesen várunk!

- Jövő vasárnap, november 27-én lesz a Szirmai templom búcsúünnepe. A búcsúi Liturgia 11 órakor fog kezdődni, Atanáz püspök atya vezetésével, melyen magam is szeretnék részt venni. Ezért jövő vasárnap Hejőcsabán 7.30-tól lesz Szent Liturgia, Görömbölyön pedig 9 órától kezdjük majd a szentmisét, utrenye pedig nem lesz.

- Mindannyian a saját bőrünkön érezzük az energia árak emelkedését, mely egyházközségünket is súlyosan érinti. Az egyházak augusztustól lényegében világpiaci árat fizetnek mind az áram, mind a gázszolgáltatásért, s ne felejtsük el, ez nemcsak a görömböly és hejőcsabai templom, hanem az Intézői Ház, a Pincekápolna és a temetői ravatalozó esetében is így van. Ahhoz, hogy egyházközségünk anyagi értelemben működőképes maradjon, nagyon nagy szükségünk van a kedves hívek adományaira. Kérem, hogy aki még nem rendezte a 2022-re vonatkozó egyházfenntartás és temetőfenntartás kötelezettségeit, minél előbb tegye ezt meg. Illetve fogadjuk el a képviselőtestületnek azt a döntését, hogy az idei télen kevesebbet fogunk fűteni a templomban, tehát előfordulhat, hogy vasárnap is hidegek lesznek a csövek a padban, és 1-2 fokkal hűvösebb lesz a templomi hőmérséklet. Megértésüket köszönjük!

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. november 20. – november 27.)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Lítiás nagyvecsernye

Hétfő: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Szerda: 8.30 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.00 Szent Liturgia