Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. november 13. - november 20.

 

- Vasárnap, november 13-án szokás szerint 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Talán már köztudott, hogy Miskolcon a volt karmelita rendházban tanulnak az előkészítő évfolyamos papnövendékek. Vasárnap ők lesznek a vendégeink az elöljáró atyákkal együtt, részt vesznek már az utrenyén is, a Szent Liturgián, sőt az ebéd után, délután 15 órától Parakliszt fogunk velük együtt imádkozni a Pincekápolnában.

- Jövő héten hétköznap hétfőn, szerdán és pénteken lesz Szent Liturgia. Hétfőn este 17 órától, míg szerdán és pénteken reggel 8.30-tól kezdem majd a Szent Liturgiát.

- Jövő héten kedden, november 15-én kezdődik egyházunkban a karácsonyt megelőző böjti, bűnbánati időszak. Igyekezzünk szerdán és pénteken megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtöljünk egyéb önmegtagadásokkal, jótettekkel is.

- A Görögkatolikus Missziós Iroda karácsonyi adománygyűjtést rendez, szeretettel várnak játékokat, gyermekruhát, mesekönyvet, édességet, apró ajándékokat, mellyekkel támogatni tudjuk nehéz helyzetben élő családok karácsonyi ünnepét. December 15-ig lehet leadni az adományokat a Szeles utca 35. szám alatt található Missziós Irodában, vagy nálunk a parókián.

- Szerdán 18 órától bibliaóra lesz az Intézői Házban.

- Köszönöm a templomtakarításban és terítésben kapott segítséget, és hirdetem, hogy jövő szombaton, november 19-én reggel 8 órától – amennyiben nem esik az eső – falevélseprés lesz a templomkertben.

- Az idén is meghirdette Ferenc pápa az ifjúsági világnapot. Ennek keretében, jövő vasárnap, november 20-án, 16 órától kezdődik a Székesegyházban az ifjúsági imaest, melyen lesz tanúságtétel, elmélkedés, taizé énekek, Szent Liturgia, agapé, kötetlen beszélgetés. Plakátját kitettem a hirdetőtáblára.

- Jövő vasárnap, november 20-án szokás szerint 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia, melyen gyűjtés lesz a karitász javára.

- A végéhez közeledik a népszámlálás, Arra buzdítunk mindenkit, hogy a népszámlálás alkalmával, - bár nem kötelező – de válaszoljon a vallási hovatartozást érintő kérdésre, s ha görögkatolikus vallású, akkor ezt büszkén vállalja!

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. november 13. – november 20.)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Paraklisz a Pincekápolnában

Hétfő: 17.00 Szent Liturgia

Szerda: 8.30 Szent Liturgia

Péntek: 8.30 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Nagyvecsernye