Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. november 6. - november 13.

 

- Vasárnap, november 6-án, szokás szerint 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Délután 15 órakor pedig Parasztászt fogunk imádkozni a hramotára már bejegyzett elhunytakért.

- Jövő héten kedden, november 8-án ünnepünk van, Mihály és Gábor főangyalok és a többi égi erők emlékezet. Görömbölyön reggel 8 órától imádkozzuk majd az utrenyét és 9 órakor lesz Szent Liturgia. Hejőcsabán este 17 órakor kezdjük majd a szertartást. Az előestén, hétfőn 17 órától a nagyvecsernyét imádkozunk majd templomunkban.

- Jövő héten hétköznap csütörtökön lesz Szent Liturgia. Este 17 órától Timkó László testvérünk lelki üdvösségéért végezzük majd a szentmisét.

- Szerdán 18 órától felnőtthittan lesz az Intézői Házban.

- Jövő vasárnap, november 13-án szokás szerint 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Talán már köztudott, hogy Miskolcon a volt karmelita rendházban tanulnak az előkészítő évfolyamos papnövendékek. Jövő héten vasárnap ők lesznek a vendégeink az elöljáró atyákkal együtt, részt vesznek már az utrenyén is, a Szent Liturgián, sőt az ebéd után, délután 15 órától Parakliszt fogunk velük együtt imádkozni a Pincekápolnában.

- 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. Ez nagyon fontos esemény Görögkatolikus Egyházunk életében is, ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy a népszámlálás alkalmával, - bár nem kötelező – de válaszoljon a vallási hovatartozást érintő kérdésre, s ha görögkatolikus vallású, akkor ezt büszkén vállalja! Számlálóbiztosok fogják fölkeresni azokat, akik idáig nem töltötték ki online a kérdőívet, ragaszkodjunk ahhoz, hogy a vallásra vonatkozó kérdést is tegyék föl nekünk!

- Sajnos egy gyászhírt is meg kell osztanom a Kedves Testvérekkel: Üveges Jánosné testvérünk, életének 86. évében elhunyt. Temetése, jövő héten szerdán, november 9-én, 14 órától kezdődik majd a görömbölyi temetőben.

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. november 6. – november 13.)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Parasztász

Hétfő: 17.00 Nagyvecsernye

Kedd: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 17.00 Szent Liturgia – Timkó László lelki üdvösségéért

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Paraklisz a Pincekápolnában