Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. június 12. - június 19.

 

- Vasárnap, június 12-én lesz a görömbölyi római katolikus templom búcsúünnepe, az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik majd. Ezért vasárnap nem lesz nálunk Szent Liturgia, hiszen jó lenne, ha minél többen vennénk részt a római búcsúi szentmisén. Aki mégsem tud elmenni a római katolikus templomba, több lehetősége is van a vasárnap megszentelésére: június 11-én, szombaton este 17 órától nagyvecsernye lesz templomunkban. Június 12-én jövő vasárnap, 8 órától a hejőcsabai kápolnánkban lesz Szent Liturgia, itt Görömbölyön pedig 9.30-tól az utrenyét imádkozzuk majd. Bármelyik szertartáson való részvétel elegendő a vasárnap megszenteléséhez.

- Június 13-án, hétfőn kezdődik egyházunkban az apostolfejedelmek ünnepét megelőző bűnbánati időszak, Péter-Pál böjtje. Igyekezzünk szerdán és pénteken megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtöljünk más lemondással, önmegtagadással is.

- Jövő héten hétköznap hétfőn, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia. Hétfőn 17 órától, csütörtökön és pénteken reggel 8 órától végzem majd az Isteni Liturgiát.

- Jövő szombaton 10 órától elsőáldozós hittan lesz a parókián.

- Jövő vasárnap, június 19-én, szokás szerint 9.30-tól lesz utrenye és 10.30-tól Szent Liturgia.

- A COVID időszak után ismét megrendezésre kerül a Sajópálfalai Hittanos Évzáró, június 20.-án, két hét múlva hétfőn. A program 9 órakor kezdődik és délután 14 óra körül lesz vége. Szeretnék részt venni minél több iskolás hittanos gyermekkel ezen a programon. Jelentkezni nálam lehet. Vagy autókkal, vagy helyközi járattal fogunk utazni.

 

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. június 12. – június 19.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 11.00 Búcsú a római katolikus templomban

Hétfő: 17.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 8.00 Szent Liturgia

Péntek: 8.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia