Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. május 29. - június 5.

 

- Vasárnap, május 29-én, 8 órától imádkozzuk az utrenyét, és 9 órától lesz Szent Liturgia. Ez a nap egyben a Hejőcsabai Kápolnánk búcsúünnepe is, Hejőcsabán 11 órakor fogjuk kezdeni az ünnepi Szent Liturgiát, melyen Kiss Máté püspöki titkár, székesegyházi fődiakónus lesz a meghívott vendégünk.

- Május 30-án, jövő héten hétfőn, 17 órától áldja meg Atanáz püspök atya a felújított Pincekápolnát. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk erre a szép ünnepségre, mely után egy kis állófogadást tervezünk a pincesoron.

- Lassan vége van május hónapnak, jövő héten kedden este 17 órától a Parakliszt imádkozzuk az Istenszülő tiszteletére, májusban utoljára.

- Jövő héten hétköznap szerdán lesz Szent Liturgia. Szerdán 17 órától a Rózsafüzér Társulat szándékára fogom a Szent Liturgiát felajánlani.

- Jövő héten csütörtökön, ökumenikus istentisztelet keretében készülünk a Pünkösdre, a Szentlélek leszállására. 17 órától kezdjük majd a közös imádságot a görömbölyi református templomban.

- Jövő héten szombaton, június 4-én lesz az év utolsó halottak szombatja. A gyászliturgiát reggel 8 órakor kezdjük majd.

-Jövő szombaton 10 órától elsőáldozós hittan lesz a parókia hittantermében.

- Jövő vasárnap, június 5-én, Pünkösd nagy és fényes ünnepe lesz. Szokás szerint 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-tól lesz ünnepi Liturgia. Az előestén szombaton 17 órától nagyvecsernyét imádkozunk, lítiával.

- A pünkösdi előkészület jegyében az asszonyokat kérem egy gyors takarításra és terítésre szombaton 9 órától, míg a férfiaktól a szokásos gallyakkal való díszítést várom vasárnap reggel nagy tisztelettel.

- Az elmúlt időszakban - nem kicsi anyagi ráfordítás mellett - kitakarítottunk egy nagyobb földrészt a temetőben. Talán mindenki látta, az a szándékunk, hogy a jövőben sírok legyenek ott kialakíthatok. Ehhez viszont az szükséges, hogy ne szemétlerakónak használjuk ezt a részt, azaz, hogy a temetőben csakis a kijelölt tárolókba helyezzünk el koszorút, mécsest, temetői hulladékot! Kérem, hogy erre figyelmeztessük a többi látogatót is!  Reményeink szerint, az Önkormányzat támogatásával, az utcafront felőli kerítést is rendbe tudjuk hozni ebben az esztendőben, talán még egy kis járdát is kialakít majd a város. Ezek természetesen mind pénzbe kerülnek, ezért is fontos, hogy mindenki időben rendezze a temetőfenntartás összegét, amely idén sem változott, tehát sírfenntartónként évi 1000 Ft. Egyéb adományt is elfogadunk erre a célra.

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. május 29. – június 5.)

Vasárnap: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia 11.00 Búcsú Hejőcsabán

Hétfő: 17.00 Pincekápolna megáldása és Paraklisz

Kedd: 17.00 Paraklisz

Szerda: 17.00 Szent Liturgia – Rózsafüzér Társulat szándékára

Csütörtök: 17.00 Ökumenikus istentisztelet a református templomban

Szombat: 8.00 Szent Liturgia az elhunytakért 17.00 Nagyvecsernye lítiával

Pünkösdvasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia