Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. május 22. - május 29.

 

- Vasárnap, május 22-én, szokás szerint 9.30-tól lesz utrenye és 10.30-tól Szent Liturgia. Délután 15 órától pedig a vecsernyét imádkozzuk.

- Május hónap lévén, jövő héten hétfőn és kedden este 17.45-tól a Parakliszt imádkozzuk az Istenszülő tiszteletére.

- Jövő héten hétköznap hétfőn lesz Szent Liturgia. Hétfőn 17 órától R. Kiss Lászlóné elhunytjaiért fogom a Szent Liturgiát felajánlani.

- Jövő csütörtökön, május 26-án, ünnepünk lesz, Urunk mennybemenetele, áldozócsütörtök. Csütörtökön reggel 8 órától imádkozzuk az utrenyét, és 9 órakor lesz Szent Liturgia. Hejőcsabán pedig este 17 órától kezdődik majd a szertartás. Azt előestén, szerdán, 17 órától lítiás nagyvecsernyét imádkozunk majd.

- Jövő vasárnap, május 29-én lesz a hejőcsabai kápolnánk búcsúja 11 órától. Ezért jövő vasárnap Görömbölyön 8 órától lesz utrenye és 9 órától Szent Liturgia.

- Jövő szombaton 10 órától elsőáldozós hittan lesz a parókia hittantermében.

- Május 30-án, egy hét múlva hétfőn, 17 órától áldja meg Atanáz püspök atya a felújított Pincekápolnát. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk erre a szép ünnepségre, mely után egy kis állófogadást tervezünk a pincesoron. Ehhez viszont tudnunk kellene, hogy kb. hányan leszünk, kérem, hogy aki szeretne eljönni a szentelésre és a fogadáson is maradna, nekem jelezze e szándékát.

- Az elmúlt időszakban - nem kicsi anyagi ráfordítás mellett - kitakarítottunk egy nagyobb földrészt a temetőben. Talán mindenki látta, az a szándékunk, hogy a jövőben sírok legyenek ott kialakíthatok. Ehhez viszont az szükséges, hogy ne szemétlerakónak használjuk ezt a részt, azaz, hogy a temetőben csakis a kijelölt tárolókba helyezzünk el koszorút, mécsest, temetői hulladékot! Kérem, hogy erre figyelmeztessük a többi látogatót is!  Reményeink szerint, az Önkormányzat támogatásával, az utcafront felőli kerítést is rendbe tudjuk hozni ebben az esztendőben, talán még egy kis járdát is kialakít majd a város. Ezek természetesen mind pénzbe kerülnek, ezért is fontos, hogy mindenki időben rendezze a temetőfenntartás összegét, amely idén sem változott, tehát sírfenntartónként évi 1000 Ft. Egyéb adományt is elfogadunk erre a célra.

SZERTARTÁSOK RENDJE (2022. május 22. – május 29.)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 17.00 Szent Liturgia 17.45 Paraklisz

Kedd: 17.45 Paraklisz

Szerda: 17.00 Nagyvecsernye, lítiával

Csütörtök: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia 11.00 Hejőcsabai búcsú