Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2022. április 10. - 17.

 

- Április 10-én, virágvasárnap, szokás szerint Hejőcsabán reggel 8 órakor fogok Szent Liturgiát végezni, előtte 7.30-tól lesz gyóntatás. Görömbölyön 9.30-tól lesz az utrenye, és 10.30-tól a Szent Liturgia, barkaszenteléssel. Délután nem lesz vecsernye.

- Folyamatosan várjuk a Kedves Testvérek száraz-, illetve tartósélelmiszer, konzerv, tisztálkodási szerek, pelenka, bébiétel felajánlásait, melyeket a háborúban szenvedők javára fogunk eljuttatni.

- Nagyhéten igyekezzünk minél többet böjtölni. Nagypénteken szigorú böjti nap van, tehát csak növényi eredetű étkekkel szabad táplálkozni, kerülni kell a tojásos, tejes, vajas ételek fogyasztását is.

- A szentsír virágjaira várjuk a kedves testvérek adományait. Húsvéti pannihidákra is lehet már jelezni a neveket a sekrestyében, melyeket majd Húsvét hétfőn, 10.15-től fogunk elimádkozni a Szent Liturgia előtt.

- Ha valaki tud olyan ágyhoz, vagy lakáshoz kötött betegről, aki szeretne Húsvétra gyónni és áldozni, kérem mihamarább jelezze nekem, hogy nagyhét elején fel tudjam keresni őket.

- Köszönöm a kedves testvérek segítségét a Húsvéti nagytakarításban.

- Nagyhét következik. Hétfőn és szerdán 17 órától az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját végezzük, utána mindkét nap gyóntatás lesz 18 órától ameddig szükséges. Nagycsütörtökön reggel 8 órától Szent Bazil Liturgiáját végezzük a titkos vacsora emlékére, míg este 17 órától a kínszenvedési evangéliumokat olvassuk föl. Nagypénteken reggel 8 órától végezzük a királyi imaórákat, tulajdonképpen Jézus halálát gyászoljuk ekkor, míg délután 15 órától kezdjük Jézus temetését. Hejőcsabán nagypénteken 17 órától lesz a sírbatételi szertartás. Nagyszombaton reggel 8 órától a Jeruzsálemi utrenyét végezzük Jézus sírja előtt, mely után lehetőség van egész nap imádkozni a szentsír előtt. Kiteszek ehhez egy papírt, ki mikor szeretne fel lehet írni, és akkor kinyitom majd a templomot. Nagyszombaton este 17 órától Bazil Liturgiát végzünk majd, már a feltámadásra hangolódva.

- Jövő vasárnap, április 17-én, Húsvét nagy és dicső ünnepen, hajnal 5.30-tól végezzük a feltámadási szertartást csatlakozva a kenethozó asszonyokhoz, majd az ünnep csúcspontja a 10.30-kor kezdődő Szent Liturgia lesz, mely után lesz a pászkaszentelés. Hejőcsabán 7 órától lesz a feltámadási utrenye és 8 órától a Szent Liturgia pászkaszenteléssel.

- A nagyböjti és húsvéti szertartások rendje, a gyónási alkalmakkal együtt, megtalálható honlapunkon, a közösségi oldalunkon, és a hirdetőtáblán is.  Minden Kedves Testvéremnek áldott készületet kívánok, és sok kegyelmet a Nagyhétre!