Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. november 14. - november 21.

 

- Vasárnap, november 14-én, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, a Szent Liturgia 10.30-kor kezdődik majd. Délután 15 órától pedig vecsernyét imádkozunk. Tisztelettel kérem, hogy a vasárnapi és ünnepnapi Liturgiákon mindenki viseljen maszkot a templomban!

- Jövő héten hétfőn, november 15-én kezdődik egyházunkban a karácsonyi böjt. Legalább szerdán és pénteken tartózkodjunk a húsos eledelek fogyasztásától, de komolyabb böjtöt is lehet vállalni. Különösen ajánlott a gyónás ebben a bűnbánati időben, mindenkit bíztatok, hogy ne halogassuk a bűneinktől való szabadulást!

- Jövő héten hétköznap hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia. Hétfőn, szerdán és pénteken este 17 órától, míg csütörtökön reggel 8.30-tól lesz szertartás. Hétfőn este Csontos Miklósné, szerdán este pedig a Rózsafüzér Társulat szándékára fogom felajánlani.

- Jövő szombaton, november 20-án, reggel 8 órától folytatnánk a férfiakkal a lombseprést a templomkertben, míg az asszonyok kicserélik a terítőket a templomban. Számítok a kedves testvérek segítségére!

- Szintén jövő szombaton, november 20-án, 14 órától Ifjúsági Találkozó lesz Szikszón. A 15-30 év közötti fiatalokat várják nagyon nagy szeretettel és érdekes programokkal. Magam is készülök, szívesen elviszek néhány fiatalt. Jelentkezni nálam lehet.

- Jövő vasárnap, november 21-én, szokás szerint 9.30-tól imádkozzuk majd az utrenyét és 10.30-tól lesz Szent Liturgia, melyen az Istenszülő templomba való bevezetését fogjuk ünnepelni és gyűjtés is lesz a Karitász javára. A Liturgia után lesz majd a betlehemes játék szereposztása is, várjuk a szerepelni vágyó gyermekeket erre a szertartásra, (és a szerepelni vágyó felnőtteket is). Erről többet jövőhéten…

 

Szertartások rendje (november 14. – november 21.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 17.00 Szent Liturgia – Csontos Miklósné szándékára

Szerda: 17.00 Szent Liturgia – Rózsafüzér Társulat szándékára

Csütörtök: 8.30 Szent Liturgia

Péntek: 17.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia