Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. június 20. - június 27.

 

- Június 20-án, vasárnap 9.30-tól lesz az utrenye és 10.30-tól a Szent Liturgia, mely egyben a hittanos tanévzáró is lesz. A hittanos gyerekek egy kis meglepetésben is reménykedhetnek. Délután 15 órától pedig a vecsernyét imádkozzuk majd.

- Szintén június 20-án, vasárnap, nők és asszonyok számára szervezünk egy kötetlen beszélgetést a templomkertben. Évente kétszer a férfiakkal szoktunk ilyet csinálni a Pincekápolnában lévő Paraklisz után, ennek mintájára, vasárnap a 15 órától kezdődő vecsernyére külön szeretettel hívom a nőket és az asszonyokat, hogy utána egy jót beszélgessünk. Mottó: gyermeket és süteményt lehet hozni, férfiakat, férjeket nem!

- Tart egyházunkban az apostolfejedelmek ünnepét megelőző bűnbánati időszak, Péter-Pál böjtje. Igyekezzünk szerdán és pénteken megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtölhetünk más lemondással, önmegtagadással is. A családi imádságot segítendő, szerdán és vasárnap este 20 órától közös imádságra hívom a kedves testvéreket a közösségi média segítségével. Vasárnap este is lesz ilyen közvetített imádság 8 órától.

- Jövő héten csütörtökön, június 24-én, ünnepünk van, Keresztelő Szent János születése. Csütörtökön 8 órától lesz utrenye, és 9 órától ünnepi Liturgia, gyógyfűvek megáldásával. Hejőcsabán pedig 17 órától végzek Szent Liturgiát. Szerda este 17 órától imádkozzuk majd az előesti vecsernyét.

- Jövő héten hétköznap, kedden, és pénteken lesz Szent Liturgia reggel 8 órától.

- Jövő vasárnap, június 27-én, utrenye nem lesz, a Szent Liturgia pedig 9 órától fog kezdődni, mert utána az Emődi búcsúra vagyok hivatalos. Tehát a csütörtöki ünnepen és vasárnap is 9 órakor lesz Liturgia.

- Szeretettel jelzem, hogy az egyházközség nyári hittanos táborát augusztus 16-tól 19-éig tervezzük Görömbölyön. A tábor napközis jellegű. A gyermekek étkezését biztosítjuk. A részvétel ingyenes! Várjuk a gyermekek jelentkezését.

- Amint az köztudott, Ferenc pápa szeptember 12-én, vasárnap szentmisét mutat be Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapján. A Görögkatolikus Metropólia különvonatot indít erre az eseményre, melyre mi Miskolcon tudunk felszállni, várhatóan a kora reggeli órákban. A vonat délután 4 órakor indul vissza Budapestről.  Aki szeretne részt venni a pápai szentmisén, és különvonattal kíván Budapestre menni, legkésőbb június 29-ig jelezze ezt a számomra. A jelzésre nemcsak a vonat miatt van szükség, hanem azért is, hogy regisztrálni tudjam a jelentkezőket, annak érdekében, hogy viszonylag jó helyről tudjuk követni a Hősök terén lévő szertartást.

Valamennyi költsége lesz a vonatnak és arra is fel kell készülni, hogy a Keleti pályaudvarról gyalog kell majd elzarándokolnunk a Hősök terére. Bővebb információ és jelentkezés nálam!

- Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu oldalon is.

 

Szertartások rendje (június 20. – 27.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Tanévzáró Szent Liturgia 15.00 Vecsernye, nők délutánja

Kedd: 8.00 Szent Liturgia

Szerda: 17.00 Nagyvecsernye

Csütörtök: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia, gyógyfűvek megáldása

Péntek: 8.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.00 Szent Liturgia !!!