Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2016. február 7 – február 14.

1. Ma délután 4 órakor böjti nagyvecsernyét végzünk.

 

2. Február 8-án kezdődik a Szent Nagyböjt. Nagyböjt első napja és Nagypéntek szigorú böjti nap, csak növényi eredetű táplálékot szabad fogyasztanunk. Nagyböjt szerdái és péntekjei hústilalmi napok. A böjti idő többi napjain imával, jócselekedetekkel gyakoroljuk a böjtöt.

 

3. Nagyböjt hétfőin a miskolci görögkatolikus hívek böjti vecsernye imádkozására gyűlnek össze a város parókiális templomaiban. Február 8-án, hétfőn a szirmai templomban kezdődik az első alkalom, délután fél 6-os kezdettel. A vecsernyékhez szentbeszéd is kapcsolódik. Február 15-én, holnaphoz egy hétre hozzánk látogatnak el miskolci testvéreink.

 

4. Nagyböjt szerdáin és péntekjein az előszenteltek liturgiáját végezzük. Pénteken kollibaáldás is lesz.

 

5. Csütörtökön este 6 órakor bibliaórát tartunk.

 

6. A következő halottak szombatja február 20-án lesz, délután 17 órakor.

 

7. Február 7-14. között kerül megrendezésre a Házasság hete. Egyházközségünk is kapcsolódik az országos rendezvényekhez, s február 14-én a 11 órási liturgiára várja a házaspárokat, s a liturgia végén áldásban részesítjük őket.

 Aznap délután 15 órától a Görömbölyi Kultúrházba várjuk a házaspárokat, s Makkai László görögkatolikus áldozópap, pasztorálpszichológus-lelkigondozó atya fog előadást tartani: „ A szeretet: szenvedély és döntés”  címmel. Az előadás után beszélgetésre marasztaljuk a megjelenteket, s szerény vendégséget is rendezünk.

Szeretettel várjuk a fiatal, középkorú és idősebb házaspárokat is!

 

8.A Görögkatolikus Szemle és az Üzenet februári számai megérkeztek.