Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. június 13. - június 20.

 

- Június 13-án, vasárnap 9.30-tól lesz az utrenye és 10.30-tól a Szent Liturgia. Délután 15 órától pedig a vecsernyét imádkozzuk majd.

- Tart egyházunkban az apostolfejedelmek ünnepét megelőző bűnbánati időszak, Péter-Pál böjtje. Igyekezzünk szerdán és pénteken megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtölhetünk más lemondással, önmegtagadással is. A családi imádságot segítendő, szerdán és vasárnap este 20 órától közös imádságra hívom a kedves testvéreket a közösségi média segítségével. Ma este is lesz ilyen közvetített imádság 8 órától.

- Jövő héten hétköznap, hétfőn, szerdán és csütörtökön lesz Szent Liturgia. Hétfőn este 17 órától, szerdán és csütörtökön reggel 8 órától lesz szertartás templomunkban.

- Köszönöm a fűnyírásban kapott segítséget.

- Jövő vasárnap, június 20-án, 9.30-tól lesz az utrenye és 10.30-tól a Szent Liturgia, mely egyben a hittanos tanévzáró is lesz. Tehát a jövő vasárnapi Szent Liturgián adunk hálát az elmúlt tanévben kapott kegyelmekért, és a hittanos gyerekekek egy kis meglepetésben is reménykedhetnek.

- Szintén jövő vasárnap, június 20-án, nők és asszonyok számára szervezünk egy kötetlen beszélgetést a templomkertben. Évente kétszer a férfiakkal szoktunk ilyet csinálni a Pincekápolnában lévő Paraklisz után, ennek mintájára, jövő vasárnap a 15 órától kezdődő vecsernyére külön szeretettel hívom a nőket és az asszonyokat, hogy utána egy jót beszélgessünk. Mottó: gyermeket és süteményt lehet hozni, férfiakat, férjeket nem!

- Görögkatolikus Szemle legfrissebb száma megvásárolható a szokott helyéről.

- Szeretettel jelzem, hogy az egyházközség nyári hittanos táborát augusztus 16-tól 19-éig tervezzük Görömbölyön. A tábor napközis jellegű. A gyermekek étkezését biztosítjuk. A részvétel ingyenes! Várjuk a gyermekek jelentkezését.

- Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu oldalon is.

 

Szertartások rendje (június 13. – 20.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 17.00 Szent Liturgia

Szerda: 8.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 8.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Tanévzáró Szent Liturgia 15.00 Vecsernye, nők délutánja