Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. május 30. - június 6.

 

- Május 30-án, vasárnap reggel 8 órától Szent Liturgiát végzek a Hejőcsabai Kápolnánkban, 9.30-tól pedig utrenye lesz a Görömbölyi Templomban. De Szent Liturgia nem lesz, hiszen 11 órakor fog kezdődni a római katolikus templom búcsúi szentmiséje.  Délután 15 órától pedig a vecsernyét imádkozzuk majd.

- Május 31-én, hétfőn, kezdődik egyházunkban az apostolfejedelmek ünnepét megelőző bűnbánati időszak, Péter-Pál böjtje. Igyekezzünk szerdán és pénteken megtartani a kötelező hústilalmat, és böjtölhetünk más lemondással, önmegtagadással is. A családi imádságot segítendő, szerdán, pénteken és vasárnap este 20 órától közös imádságra hívom a kedves testvéreket a közösségi média segítségével. Az első esti imádság vasárnap lesz 8 órától.

- Május hónap utolsó Paraklisza, május 31-én, hétfőn lesz 18 órától.

- Jövő héten hétköznap, szerdán, csütörtökön és szombaton lesz Szent Liturgia. Szerdán este 17 órától Teterják Tamás lelki üdvösségéért, míg csütörtökön és szombaton reggel 8 órától. Szombaton reggel a Rózsafüzér Társulat élő tagjaiért fogom felajánlani a Szent Liturgiát.

- Június 5-én, szombaton, a 9 órakor, az asszonyok segítségét szeretném kérni, hogy kicseréljük a templomi terítőket.

- Szintén jövő hét szombaton, 10 órától elsőáldozós hittan lesz a parókia hittantermében.

- Jövő vasárnap, június 6-án, 9.30-tól lesz az utrenye és 10.30-tól a Szent Liturgia.

- Sajnos egy gyászhírt is meg kell osztanom a Kedves Testvérekkel: Teterják Tamás hunyt el, akit kedden 14 órától fogok temetni a Görömbölyi Temetőben, gyászliturgiát pedig szerdán este 17 órakor végzek majd érte.

- Szeretettel jelzem, hogy az egyházközség nyári hittanos táborát augusztus 16-tól 19-éig tervezzük napközis jelleggel. Várjuk a gyermekek jelentkezését.

 

Szertartások rendje (május 30. - június 6.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 15.00 Vecsernye

Hétfő: 18.00 Paraklisz

Szerda: 17.00 Szent Liturgia – Teterják Tamás lelki üdvösségéért

Csütörtök: 8.00 Szent Liturgia

Szombat: 8.00 Szent Liturgia – Rózsafüzér Társulat tagjaiért

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia