Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. április 25. - május 2.

 

- Április 25-én, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. A Liturgia után búzaszentelést fogunk végezni. Ugyanakkor gyűjtés is lesz a papnevelés céljára. Továbbra is KÖTELEZŐ a szájmaszk használata a templomban és a kézfertőtlenítés a belépés után! Délután 15 órától pedig vecsernyét imádkozunk majd.

- Jövő héten hétköznap hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia templomunkban. Hétfőn, szerdán és csütörtökön reggel 8 órától, míg pénteken este 17 órától kezdjük a szertartást. Hétfő reggel Szunyog Imréné testvérünk lelki üdvösségért fogom felajánlani a Szent Liturgiát, akit holnap 14 órától fogunk utolsó útjára kísérni a görömbölyi temetőben.

- Görögkatolikus Szemlélet Magazin tavaszi száma 600 forintért megvásárolható a szokott helyéről.

- Jövő héten vasárnap, május 2-án, 9.30-tól lesz az utrenye és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia.

- Ismét szeretném felhívni a testvérek figyelmét az adó 1+1 százalékának felajánlására. Az egyik egy százalékot a Magyar Katolikus Egyház javára várjuk (technikai szám 0011), míg a másik egy százalékot a Bacsinszky Alapítványunk fogadná örömmel. (A szükséges adószám megtalálható honlapunkon, a www.pokrova.hu oldalon, de az újságok mellől is elvihető.) Az alapítvány ebben az évben is szeretné segíteni az egyházközség nyári táborának megszervezését.

- Kérem, ne felejtkezzünk el az egyházfenntartási díjról sem, ami a jövedelemmel rendelkezők esetében az éves átlagkereset 1%, de minimum 4000 forint. Idén szeretnénk folytatni az Intézői Ház belső felújítását, de a Pincekápolnát is rendbe szeretnénk tenni.

 

Szertartások rendje (április 25-május 2.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 8.00 Szent Liturgia – Szunyog Imréné lelki üdvösségért

Szerda: 8.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 8.00 Szent Liturgia

Péntek: 17.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia