Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Hívogató üzenet Szent György nagyvértanú, a bátorság szentjének emléknapján

Tisztelt időskorú, hívő társaim, és őket féltő fiatalabbak az Úrban!

A legidősebb testvéreink is csak hallomásból értesülhettek a 100 éve, háborús körülmények között pusztító "spanyol nátháról". Immár több mint egy éve bezártságra kényszerít korunk pestise, a koronavírus által okozott világjárvány. Ez idő alatt folyamatosan imádkoztunk a templomban „a helyes okból távollevőkért”! Mind a karantén, mind a járvány, mind a szeretteink elvesztése miatti aggodalom fokozott érzelmi reakciókat (depresszió, szorongás, harag, reménytelenség, ingerültség) váltanak ki.

Tudósaink megfeszített munkájának köszönhetően lehetségessé vált - az általuk kifejlesztett oltások révén- hogy értelmes ember módjára beadassuk azokat, és védetté váljunk a betegséggel szemben.

Itt az idő, és védetté válásunk lévén a lehetőség, hogy betöltsük a zsoltár sorait: "Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!" (Zsolt. 42.2.). Ezúton bíztatlak Benneteket, hogy védetté válásotok után, gyertek a templomba, adjunk hálát, és dicsérjük együtt az Urat: "Menjetek be az ő kapuin hálaadással, tornácaiba dicséretekkel; adjatok hálákat néki, áldjátok az ő nevét!" (Zsolt. 100.4.)

 

Szeretettel: Dr. Feczkó Gábor

            a Képviselő Testület alelnöke

 

Miskolc, 2021. április 23.