Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. április 18. - április 25.

 

- Április 18-án, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Továbbra is KÖTELEZŐ a szájmaszk használata a templomban és a kézfertőtlenítés a belépés után! A fokozódó járványveszély miatt különösen is figyeljünk a megfelelő távolságtartásra a padokban, az áldoztatásnál! Ha valaki objektív okok miatt veszélyeztetve érzi magát, otthonában szentelje meg a vasárnapot, szentírásolvasással, imádsággal, közvetített szertartásba való bekapcsolódással!  Délután 15 órától pedig vecsernyét imádkozunk majd.

- Jövő héten pénteken, április 23-án, ünnepünk van: Szent György nagyvértanú emlékezete. Csütörtök este 17 órától imádkozzuk a vecsernyét, pénteken pedig reggel 8 órától lesz utrenye és 9 órától Szent Liturgia. Hejőcsabán pedig délután 17 órától lesz szertartás. Az ünnep miatt jövő hét péntek nem böjti nap.

- Jövő héten hétköznap hétfőn, kedden és szerdán lesz Szent Liturgia templomunkban. Hétfőn és szerdán este 17 órától, míg kedden reggel 8 órától kezdjük a szertartást. Szerdán este a Szabados család elhunytjaiért fogom felajánlani a Szent Liturgiát.

- Nagyon köszönöm azok segítségét, akik elkezdték szombat délelőtt a görömbölyi temető rendbetételét. Feladat még maradt bőven, de fontos, hogy tudjuk, hogy egyrészt mindannyian itt fogunk majd egyszer nyugodni, másrészt komoly bevételi forrás a temető az egyházközségünk számára, tehát elemi érdekünk, hogy rendezett és tiszta állapotban legyen!

- Görögkatolikus Szemlélet Magazin tavaszi száma 600 forintért megvásárolható a szokott helyéről.

- Jövő héten vasárnap, április 25-én, 9.30-tól lesz az utrenye és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Ekkor majd búzaszentelést is fogunk tartani a Szent Liturgia után, illetve gyűjtés is lesz majd a papnevelés céljára.

- Ismét szeretném felhívni a testvérek figyelmét az adó 1+1 százalékának felajánlására. Az egyik egy százalékot a Magyar Katolikus Egyház javára várjuk (technikai szám 0011), míg a másik egy százalékot a Bacsinszky Alapítványunk fogadná örömmel. (A szükséges adószám megtalálható honlapunkon, a www.pokrova.hu oldalon, de az újságok mellől is elvihető.) Az alapítvány ebben az évben is szeretné segíteni az egyházközség nyári táborának megszervezését.

- Kérem, ne felejtkezzünk el az egyházfenntartási díjról sem, ami a jövedelemmel rendelkezők esetében az éves átlagkereset 1%, de minimum 4000 forint. Idén szeretnénk folytatni az Intézői Ház belső felújítását, de a Pincekápolnát is rendbe szeretnénk tenni.

 

Szertartások rendje (április 18-25.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 17.00 Szent Liturgia

Kedd: 8.00 Szent Liturgia

Szerda: 17.00 Szent Liturgia – Szabados család szándékára

Csütörtök: 17.00 Nagyvecsernye

Péntek: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Szombat: 17.00 Nagyvecsernye

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia, búzaszentelés