Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. április 11. - április 18.

 

- Április 11-én, Tamásvasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Továbbra is KÖTELEZŐ a szájmaszk használata a templomban és a kézfertőtlenítés a belépés után! A fokozódó járványveszély miatt különösen is figyeljünk a megfelelő távolságtartásra a padokban, az áldoztatásnál! Ha valaki objektív okok miatt veszélyeztetve érzi magát, otthonában szentelje meg a vasárnapot, szentírásolvasással, imádsággal, közvetített szertartásba való bekapcsolódással!  Délután 15 órától pedig nagyvecsernyét imádkozunk majd.

- Jövő héten szerdán, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia templomunkban. Szerdán és csütörtökön reggel 8 órától, míg pénteken este 17 órától kezdjük a szertartást. Pénteken este a Román család elhunytjaiért fogom felajánlani a Szent Liturgiát.

- Április 17-én szombaton, szeretnénk egy kicsit rendbe hozni a görömbölyi temetőt: bokrokat kellene kivágnunk, a kerítést rendbe tenni, áttekinteni a megoldandó feladatokat. Szombaton reggel 9 órára várom a segíteni szándékozó testvéreket a temetőben.

- Görögkatolikus Szemlélet Magazin tavaszi száma 600 forintért megvásárolható a szokott helyéről.

- Ismét szeretném felhívni a testvérek figyelmét az adó 1+1 százalékának felajánlására. Az egyik egy százalékot a Magyar Katolikus Egyház javára várjuk (technikai szám 0011), míg a másik egy százalékot a Bacsinszky Alapítványunk fogadná örömmel. (A szükséges adószám megtalálható honlapunkon, a www.pokrova.hu oldalon, de az újságok mellől is elvihető.) Az alapítvány ebben az évben is szeretné segíteni az egyházközség nyári táborának megszervezését.

- Kérem, ne felejtkezzünk el az egyházfenntartási díjról sem, ami a jövedelemmel rendelkezők esetében az éves átlagkereset 1%, de minimum 4000 forint. Idén szeretnénk folytatni az Intézői Ház belső felújítását, de a Pincekápolnát is rendbe szeretnénk tenni.

 

Szertartások rendje (április 11-18.)

 

Tamásvasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Nagyvecsernye

Szerda: 8.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 8.00 Szent Liturgia

Péntek: 17.00 Szent Liturgia – Román Imre elhunytjaiért

Szombat: 17.00 Nagyvecsernye

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia