Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. április 4. - április 11.

HIRDETÉSEK

 

- Április 4-én, Húsvét vasárnap, hajnal 5.30-kor kezdjük majd a föltámadási szertartást. Ez görögkatolikus szertartásaink egyik gyöngyszeme, melyen – a résztvevők várhatóan csekély létszáma miatt – különösebb kockázat nélkül bárki részt vehet!

- Április 4-én, Húsvét vasárnap, 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia, a végén pászkaszenteléssel. Továbbra is KÖTELEZŐ a szájmaszk használata a templomban és a kézfertőtlenítés a belépés után! A fokozódó járványveszély miatt különösen is figyeljünk a megfelelő távolságtartásra a padokban, az áldoztatásnál, és a templomkertben lévő pászkaszentelésnél is! Ha valaki objektív okok miatt veszélyeztetve érzi magát, otthonában szentelje meg a Húsvétot, szentírásolvasással, imádsággal, közvetített szertartásba való bekapcsolódással!  Délután 15 órától pedig húsvéti nagyvecsernyét imádkozunk majd evangéliumolvasással.

- Április 5-én, Húsvét hétfőn, 9.30-kor imádkozzuk az utrenyét, 10.15-től pedig húsvéti pannihidát végzünk majd. Az ünnepi Szent Liturgia 10.30-kor fog kezdődni. Ahogyan húsvét kedden is, 9.30-kor imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor lesz Szent Liturgia.

- Nagyon köszönöm a kedves testvérek bármilyen jellegű segítségét, ajándékait és szeretetét, amit idén Húsvétkor is megtapasztalhattam!

- A húsvét utáni héten, fényeshéten szerdán, 10 órától kísérjük utolsó útjára Kocsis Tibor testvérünket a görömbölyi temetőben.

- A húsvét utáni héten, fényeshéten, nincs böjt, bármely napon lehet, ha nem kötelező, húsos eledelekkel táplálkozni.

- A húsvéti szertartások rendje megtalálható a hirdetőtáblán és a holnapunkon a www.pokrova.hu oldalon.

- Minden Kedves Testvéremnek, családtagjaiknak, Istentől megáldott Húsvéti Ünnepet kívánok!

 

Húsvéti szertartások rendje

 

Nagyszombat: 17.00 Nagyvecsernye Szent Bazil Liturgiájával

Húsvét vasárnap: 5.30 Feltámadási szertartás 10.30 Szent Liturgia, pászkaszentelés 15.00 Nagyvecsernye evangéliumolvasással

Húsvét hétfő: 9.30 Utrenye 10.15 Húsvéti pannihidák 10.30 Szent Liturgia

Húsvét kedd: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye