Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. március 28. - április 4.

 

- Március 28-án, virágvasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia, melyen barkát is fogunk szentelni. Továbbra is KÖTELEZŐ a szájmaszk használata a templomban és a kézfertőtlenítés a belépés után! A fokozódó járványveszély miatt különösen is figyeljünk a megfelelő távolságtartásra a padokban, és az áldoztatásnál! Kerüljük a Liturgia utáni csoportosulást a barka elvitelénél is! Ha valaki objektív okok miatt veszélyeztetve érzi magát, otthonában szentelje meg a vasárnapot, szentírásolvasással, imádsággal, közvetített szertartásba való bekapcsolódással!  Délután 16 órától pedig böjti vecsernyét imádkozunk majd, mely után gyónási lehetőség lesz.

- A nagyhéten, aki csak tud, tartson keményebb böjtöt: akár hétfőn, kedden, szerdán és szombaton. A nagypéntek szigorú böjti nap, tehát csak nővényi eredetű étkekkel szabad táplálkozni, így kerülni kell a tojásos, sajtos, tejes, vajas ételek fogyasztását is. Természetesen a betegek, idősek, kemény fizikai munkát végzők élhetnek a szokásos felmentésekkel.

- Nagyon köszönöm a kedves testvérek segítségét, az asszonyoknak a takarítást, a férfiaknak pedig a templomkert rendbehozatalát.

- Húsvét hétfői pannihidákra már lehet jelezni a neveket a sekrestyében.

- Nagyon fontos lenne, hogy a húsvéti gyónás és áldozás senkinek ne maradjon el. Nagyhéten hétfőn és szerdán reggel 8.30-tól lesz gyónási lehetőség, míg nagykedden este 17 órától várom a gyónni szándékozókat. Aki tud olyan idős testvérünkről, aki szeretné, hogy otthonában keressem föl, kérem, szóljon nekem.

- A nagyheti és húsvéti szertartások rendje megtalálható a hirdetőtáblán és a holnapunkon a www.pokrova.hu oldalon.

 

Szertartások rendje (2021. március 28 – április 4.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 16.00 Vecsernye 17.00 Gyóntatás

Hétfő: 8.00 Imaóra 8.30 Gyóntatás 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Kedd: 17.00 Gyóntatás

Szerda: 8.00 Imaóra 8.30 Gyóntatás 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Csütörtök: 8.00 Nagyvecsernye Bazil Liturgiával 17.00 Kínszenvedési evangéliumok olvasása

Péntek: 8.00 Királyi imaórák 15.00 Sírbetételi nagyvecsernye, Jézus temetése

Szombat: 8.00 Jeruzsálemi utrenye 17.00 Nagyvecsernye Bazil Liturgiával

Vasárnap: 5.30 Föltámadási szertartás 10.30 Szent Liturgia pászkaszenteléssel