Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. március 21. - március 28.

 

- Március 21-én, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia, melyen gyűjtést is fogunk tartani a szentföldi egyházak javára. Továbbra is KÖTELEZŐ a szájmaszk használata a templomban és a kézfertőtlenítés a belépés után! A fokozódó járványveszély miatt különösen is figyeljünk a megfelelő távolságtartásra a padokban, és az áldoztatásnál! Kerüljük a Liturgia utáni csoportosulást! Ha valaki objektív okok miatt veszélyeztetve érzi magát, otthonában szentelje meg a vasárnapot, szentírásolvasással, imádsággal, közvetített szertartásba való bekapcsolódással!  Délután 15 órától pedig böjti vecsernyét imádkozunk majd.

- Böjti időszak van, a Húsvét ünnepét megelőző negyven napos bűnbánati idő. A nagyböjt szerdáin és péntekjein tartózkodjunk a húsos eledelek fogyasztásától. Emellett kiemelkedően fontos ebben a szent időszakban a több és figyelmesebb imádság, az irgalmasság cselekedeteinek buzgó gyakorlása, a bűnök erőteljesebb kerülése. A családi imádságban szeretném segíteni a kedves testvéreket, ennek érdekében szerda, péntek és vasárnaponként este 20 órától a közösségi oldalunkon közös imádságra hívok mindenkit. A következő alkalom, március 21-én este 8 órától lesz.

- A mai nappal zárul a tartósélelmiszer-gyűjtés. Köszönjük a felajánlott adományokat, melyeket majd a karitászcsoportunk fog eljuttatni még Húsvét előtt a rászorulóknak.

- Jövő héten csütörtökön, március 25-én, ünnepünk van, Mária örömhírvétele, Gyümölcsoltó Boldogasszony. Szerdán este 17 órától nagy esti zsolozsmát imádkozunk lítiával, kenyéráldással, míg az ünnep napján, csütörtökön reggel 8 órától lesz utrenye, 9 órától pedig Szent Liturgia. Hejőcsabán este 17 órától fogok vecsernyét imádkozni Szent Liturgiával.

- Jövő héten pénteken, este 17 órától imádkozzuk az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját.

- Jövő héten szombaton reggel 9 órára szeretnék segítséget kérni a Kedves Testvérektől. Az asszonyokat a templomba várom húsvéti takarításra, míg a férfiakkal rendbe hoznánk az udvart az esetleges körmenetek méltó megtartása érdekében.

- Március 28-án, virágvasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia.

- Húsvét hétfői pannihidákra már lehet jelezni a neveket a sekrestyében.

- A Húsvéti gyóntatásokat jövő héten hétvégén fogom kezdeni, szombaton és vasárnap is délután 17 órára várom a gyónni szándékozókat.

- A húsvéti gyóntatás és szertartások rendje megtalálható a hirdetőtáblán és a holnapunkon a www.pokrova.hu oldalon.

 

Szertartások rendje (2021. március 21 – 28.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 8.00 III-VI. imaóra

Kedd: 17.00 Szent Liturgia – Szabados család elhunytjaiért

Szerda: 17.00 Nagy esti zsolozsma, lítiával, kenyéráldással

Csütörtök: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Péntek: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Szombat: 8.00 Szent Liturgia 16.00 Nagyvecsernye 17.00 Gyóntatás

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia