Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. március 7. - március 14.

 

- Március 7-én, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét a végén kereszthódolással, és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Továbbra is KÖTELEZŐ a szájmaszk használata a templomban és a kézfertőtlenítés a belépés után! A fokozódó járványveszély miatt különösen is figyeljünk a megfelelő távolságtartásra a padokban, és az áldoztatásnál! Kerüljük a Liturgia utáni csoportosulást! Ha valaki objektív okok miatt veszélyeztetve érzi magát, otthonában szentelje meg a vasárnapot, szentírásolvasással, imádsággal, közvetített szertartásba való bekapcsolódással!  Délután 15 órától pedig böjti vecsernyét imádkozunk majd.

- Böjti időszak van, a Húsvét ünnepét megelőző negyven napos bűnbánati idő. A nagyböjt szerdáin és péntekjein tartózkodjunk a húsos eledelek fogyasztásától. Emellett kiemelkedően fontos ebben a szent időszakban a több és figyelmesebb imádság, az irgalmasság cselekedeteinek buzgó gyakorlása, a bűnök erőteljesebb kerülése. A családi imádságban szeretném segíteni a kedves testvéreket, ennek érdekében szerda, péntek és vasárnaponként este 20 órától a közösségi oldalunkon közös imádságra hívok mindenkit. A következő alkalom, március 7-én este 8 órától lesz.

- Nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtést szervezünk. Egészen március 21-éig várjuk a tartósélelmiszerfelajánlásokat, amelyeket a karitász csoport fog eljuttatni a rászoruló családoknak még Húsvét előtt. 

- Jövő héten kedden, szerdán és pénteken, este 17 órától imádkozzuk az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját.

- Március 13-án, jövő héten szombaton, reggel 8 órától végezzük a gyászliturgiát, majd pannihidát névszerinti említésekkel, hiszen halottak szombatja lesz.

- Március 14-én, jövő héten vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia.

- Köszönöm a pogácsafelajánlásokat, megtapasztalhatták a Püspöki Hivatal munkatársai az igazi görömbölyi vendégszeretet.

- A Görögkatolikus Szemle legfrissebb száma megvásárolható a szokott helyéről.

- Tart az adóbevallások időszaka. Tisztelettel kérem, hogy az egyik egy százalékot a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlják föl (technikai szám: 0011), míg a másik egy százalékot a Bacsinszky András Alapítványunk várja. A szükséges adószám elvehető az újságok mellől, és megtalálható holnapunkon is a www.pokrova.hu oldalon.

 

Szertartások rendje (2021. március 7 – 14.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 17.00 IX. imaóra, déli istentisztelet

Kedd: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Szerda: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Csütörtök: 8.00 III-VI. imaóra

Péntek: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Szombat: 8.00 Szent Liturgia – bejegyzett elhunytakért

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia