Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. február 28. - március 7.

 

- Február 28-án, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Gyűjtés is lesz a katolikus iskolák javára, úgyhogy a persely adományokat erre a célra fogjuk beküldeni! Isten fizesse meg azokat! Délután 15 órától pedig böjti vecsernyét imádkozunk majd.

- Március elsején, hétfőn, a Miskolci Egyházmegye Püspöki Hivatal munkatársainak lelkinapja nálunk, Görömbölyön lesz. Mintegy 25 fő lesz a vendégünk, Atanáz püspök atyával együtt. Pogácsa felajánlást szeretnék kérni az asszonyoktól, amit akár vasárnapra vagy hétfő reggelre el lehet hozni a templomba, vagy a parókiára.

- Böjti időszak van, a Húsvét ünnepét megelőző negyven napos bűnbánati idő. A nagyböjt szerdáin és péntekjein tartózkodjunk a húsos eledelek fogyasztásától. Emellett kiemelkedően fontos ebben a szent időszakban a több és figyelmesebb imádság, az irgalmasság cselekedeteinek buzgó gyakorlása, a bűnök erőteljesebb kerülése. A családi imádságban szeretném segíteni a kedves testvéreket, ennek érdekében szerda, péntek és vasárnaponként este 20 órától a közösségi oldalunkon közös imádságra hívok mindenkit. A következő alkalom, február 28-án este 8 órától lesz.

- Nagyböjti tartósélelmiszer gyűjtést szervezünk. Március 1-jétől három héten át, egészen március 21-éig várjuk a tartósélelmiszerfelajánlásokat, amelyeket a karitász csoport fog eljuttatni a rászoruló családoknak még Húsvét előtt.  

- Jövő héten szerdán és pénteken, este 17 órától imádkozzuk az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját.

- Március 6-án, jövő héten szombaton, reggel 8 órától végezzük a gyászliturgiát, majd pannihidát névszerinti említésekkel, hiszen halottak szombatja lesz.

- Szintén március 6-án, jövő héten szombaton elsőáldozós hittan lesz 10 órától a parókián.

- Március 7-én, jövő héten vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét a végén kereszthódolással, és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia.

- Februárral elkezdődik az adóbevallások időszaka is. Tisztelettel kérem, hogy az egyik egy százalékot a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlják föl (technikai szám: 0011), míg a másik egy százalékot a Bacsinszky András Alapítványunk várja. A szükséges adószám elvehető az újságok mellől, és megtalálható holnapunkon is a www.pokrova.hu oldalon.

 

Szertartások rendje (2021. február 28 – március 7.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 8.30 III. imaóra

Kedd: 17.00 Szent Liturgia – Szabados család elhunytjaiért

Szerda: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Csütörtök: 8.30 III. imaóra

Péntek: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Szombat: 8.00 Szent Liturgia – bejegyzett elhunytakért

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia