Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. február 14. - február 21.

 

- Február 14-én, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. A szertartás után a házasság hete keretében – úgyis Bálint-nap lesz – szeretném majd külön megáldani a házaspárokat, a szerelmeseket. Tehát külön is hívjuk az együttjárókat és a házaspárokat! Délután 15 órától pedig böjti vecsernyét imádkozunk majd.

- Ugyancsak február 14-én, vasárnap, a Duna Televízió a Gödöllői Görögkatolikus Templomból közvetít Szent Liturgiát 11 órától. Főleg azoknak az idősebb testvéreinknek szóljunk, akik a járvány miatt nem tudnak személyesen eljönni a templomba.

- Február 15-én, az úgynevezett tiszta hétfőn kezdődik egyházunkba a Szent Nagyböjt időszaka, a Húsvét ünnepét megelőző negyven napos bűnbánati idő. A böjt első napján, hétfőn szigorú böjtöt kell tartani, tehát csak növényi eredetű étkekkel szabad táplálkozni, kerülni kell a tejes, vajas, tojásos ételeket is. A nagyböjt szerdáin és péntekjein pedig a húsos eledelek fogyasztásától kell tartózkodni. Emellett kiemelkedően fontos ebben a szent időszakban a több és figyelmesebb imádság, az irgalmasság cselekedeteinek buzgó gyakorlása, a bűnök erőteljesebb kerülése. A családi imádságban szeretném segíteni a kedves testvéreket, ennek érdekében szerda, péntek és vasárnaponként este 20 órától a közösségi oldalunkon közös imádságra hívok mindenkit. Az első alkalom február 14-én, vasárnap este lesz 8 órától.

- Jövő héten szerdán és pénteken, este 17 órától imádkozzuk az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját, pénteken kollibát is fogunk szentelni és kóstolni a szertartás után.

- Köszönöm az asszonyok segítségét a takarításban és a böjti terítők felrakásában.

- Február 20-án, jövő héten szombaton, 10 órától elsőáldozós hittan lesz a parókián.

- Február 21-én, jövő héten vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia.

- Februárral elkezdődik az adóbevallások időszaka is. Tisztelettel kérem, hogy az egyik egy százalékot a Magyar Katolikus Egyház javára ajánlják föl (technikai szám: 0011), míg a másik egy százalékot a Bacsinszky András Alapítványunk várja. A szükséges adószám elvehető az újságok mellől, és megtalálható holnapunkon is a www.pokrova.hu oldalon.

 

Szertartások rendje (2021. február 14 – 21.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 8.00 III-VI. imaóra

Szerda: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Csütörtök: 17.00 Szent Liturgia – Kocsis László elhunytjaiért

Péntek: 17.00 Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiája

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia