Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. február 7. - 14.

 

- Február 7-én, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Ezen a szertartáson a Miskolc Televízió is jelen lesz, és délután 16 órától a Hívőszó című műsorban visszanézhető lesz a délelőtti Liturgia. A Liturgia után farsangi fánkevésre hívom a gyerekeket és szüleiket ide a templomkertbe. A fánkevés közben az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleivel is szeretnék beszélni, hiszen a közeledő nagyböjtben elkezdjük majd a felkészülést az augusztusi elsőáldozásra, a parókián lévő szombati hittanos foglalkozások keretében. Aki tud – ez a felnőttekre is vonatkozik – hozzon saját poharat a farsangra! Délután 15 órától pedig vecsernyét imádkozunk majd.

- Február 13-án, jövő héten szombaton az asszonyok segítségét szeretném kérni. Délelőtt 9 órától egy rövid takarítás után lecserélnénk a terítőket immár böjti színűre.

- Jövő hét, azaz vajhagyó szerda és péntek már böjti nap. Szerdán reggel 8 órától, pénteken pedig délután 15 órától böjti imaórát fogunk imádkozni a templomban.

- Február 14-én, jövő héten vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Ezen a napon, tehát jövő hét vasárnap, a házasság hete keretében – úgyis Bálint-nap lesz – szeretném majd külön megáldani a Szent Liturgia után a házaspárokat, a szerelmeseket. Tehát külön is hívjuk jövő vasárnapra az együttjárókat és a házaspárokat!

- Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu oldalon is.

 

Szertartások rendje (2021. február 7 – 14.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia, farsangi fánkevés 15.00 Vecsernye

Kedd: 17.00 Szent Liturgia

Szerda: 8.00 III-VI. imaóra

Csütörtök: 17 óra Szent Liturgia

Péntek: 15.00 IX imaóra-déli istentisztelet

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia, házaspárok megáldása