Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2021. január 10. - január 17.

HIRDETÉSEK

 

- Január 10-én, vasárnap, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Délután 15 órától pedig vecsernyét imádkozunk majd.

- Január 16-án, jövő héten szombaton, reggel 8 órára segítséget szeretnék kérni, hogy szétszereljük és eltegyük a felállított betlehemet.

- Fülöp érsek-metropolita a házszentelésekkel kapcsolatban a következő rendelkezéseket hozta: 1. Javasoljuk a házszentelés elhalasztását a járvány utáni időszakra. Megfelelő időpont lehet erre a húsvéti utáni ünnepfelezés időszaka, amikor a szentírási és liturgikus szövegek újra az élő víz forrásairól szólnak. 2. Ahol mindenképpen ragaszkodnak a januári házszenteléshez, ott tartsuk be a következő szabályokat: -Az egészséges áldozópap idén csak egyedül mehet házat szentelni, kántor, ministráns ne kísérje! Ezzel is csökkenthetjük az esetleges fertőzési kockázatot. - A házszentelést végző áldozópap használjon védőmaszkot. - A házba való belépés után tartani kell a másfél méteres távolságot a hívektől. - A paptestvérek a házaknál történő szokásos kínálás elől udvariasan térjenek ki, a szájmaszkot ne távolítsák el! Ezek alapján az a javaslatom, hogy idén mindenki saját maga szentelje meg lakóházát a templomból vitt szenteltvízzel, a Mi Atyánk és az Üdvözlégy imádság elmondásával. Természetesen ezt nem fogom úgy értelmezni, hogy a hívek nem akarnak engem hívni, velem találkozni! Ha valaki mégis szeretné, hogy pap szentelje meg a házát, erre a húsvét utáni időben lesz lehetőség. De ha valaki ennek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy ez vízkereszt ünnepkörében történjék, a fent jelzett óvintézkedések megtartásával, az időpontot velem kell egyeztetni. Kérem a Kedves Testvérek megértését, felelősek vagyunk egymásért.

- Január 17-én, jövő héten vasárnap is, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia.

 

Szertartások rendje (2021. január 10 – 17.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Kedd: 17.00 Szent Liturgia – Kocsis Jánosné szándékára

Szerda: 8.30 Szent Liturgia

Péntek: 17.00 Szent Liturgia

Szombat: 17.00 – Burján Ferenc lelki üdvösségéért

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia