Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2020. december 20. - december 27.

 

- December 20-án 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor kezdődik a Szent Liturgia. Délután 15 órától pedig vecsernyét fogunk imádkozni, ami után gyóntatás lesz.

- Böjti idő van, igyekezzünk megtartani szerdán és csütörtökön, tehát szenteste is, a kötelező hústilalmat. Esténként 20 órától közös imádságra hívom a kedves testvéreket a közösségi média segítségével, könyörögjünk közösen a járvány csillapodásáért, és a kegyelemteljes karácsonyi ünnepért. Szépen halad az adventi élő kalendáriumunk is, megható üzenetek érkeztek már a sorra kerülő családoktól, érdemes a Görömbölyi Görögkatolikusok csoportban böngészni ezeket! Az utolsó alkalom december 24-én, csütörtökön lesz, déli 12 órakor.

- Köszönöm a kedves testvérek segítségét: a fenyőfa felajánlást, a kivágást, a szállítást, a beállítást, a díszítést, takarítást és terítést is. Hálás vagyok a Karitász csoportnak is, akik élelmiszer csomagokat juttattak el a rászorulóknak.

- A karácsonyi és vízkereszti szertartások rendjét összeállítottam, olvasható a közösségi oldalunkon és a honlapunkon is. (az újságok mellől pedig elvihető kis papíron). Pásztorjáték helyett egy ünnepi műsor lesz idén, ehhez a felsős általános iskolások, gimnazisták, felnőttek jelentkezését várom, akik szívesen elmondanának egy verset, felolvasnának egy novellarészletet vagy énekelnének.

- Ebben az évben nem lesz lelkigyakorlat és ökumenikus karácsonyi készülődés sem, de gyónási lehetőség annál inkább. Jövő héten is lesz még gyóntatás, hétfőn és szerdán 9 órától, kedden pedig este 17 órától várom a gyónni szándékozókat.

- A jövő heti szertartások közül szeretném kiemelni a legfontosabbakat: december 24-én, csütörtökön, amennyiben lesz kijárási korlátozás szenteste, délután 17 órakor, amennyiben nem lesz, 22 órakor kezdődik majd a szertartás, ezzel kapcsolatban figyelni kell a holnapi miniszterelnöki bejelentést és a honlapunkat illetve a közösségi oldalunkat is! December 25-én, pénteken és 26-án, szombaton is, tehát karácsony első két napján, 10.30-kor lesz majd Szent Liturgia. Ahogyan jövő vasárnap, december 27-én is, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia borszenteléssel, melyet a Miskolc Televízió rögzíteni fog, és délután 16 órától megtekinthető lesz a Hívőszó című műsorban.

- A karácsonyi pannihidákat, december 26-án, szombaton fogjuk végezni az utrenye után 10.15-től. A neveket már lehet jelezni a sekrestyében.

- Megérkezett a 2021-es kalendárium, falinaptár illetve a Görögkatolikus Szemlélet Magazin legfrissebb száma is. A kalendárium 800 ft, a falinaptár 100 ft, a Görögkatolikus Szemlélet Magazin pedig 600 forintba kerül.

- Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu oldalon is.