Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2020. december 13. - december 20.

 

- December 13-án 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor kezdődik a Szent Liturgia. Délután 15 órától pedig vecsernyét fogunk imádkozni.

- Böjti idő van, igyekezzünk megtartani szerdán és pénteken a kötelező hústilalmat, és böjtöljünk más lemondással, önmegtagadással is. Esténként 20 órától közös imádságra hívom a kedves testvéreket a közösségi média segítségével, könyörögjünk közösen a járvány csillapodásáért, és a kegyelemteljes karácsonyi ünnepért. Szépen halad az adventi élő kalendáriumunk is, megható üzenetek érkeztek már a sorra kerülő családoktól, érdemes a Görömbölyi Görögkatolikusok csoportban böngészni ezeket!

- Lassan véget ér az Intézői Ház felújításának erre az évre tervezett szakasza. Az már most látszik, hogy többet kellett idáig kifizetnünk, mint amit terveztünk, úgyhogy az a tiszteletteljes kérésem, hogy minél előbb igyekezzünk befizetni az egyházfenntartási hozzájárulást, akár személyesen, akár utalással, annak érdekében, hogy az egyházközségnek ne kellessen anyagi tartalékjait felélnie. Ennek összege keresőnként – beleértve a nyugdíjasokat is – az évi átlagkereset 1%. De mivel önkéntes hozzájárulásról van szó, ez csak egy irányelv, mégis azt kell, hogy mondjam, hogy a 4000 forint /év nem elég ahhoz, hogy az egyházközség bármilyen fejlesztésbe belefogjon, de legalább kifejezi a híveknek a parókiához való tartozásukat!

- December 19-én, azaz jövő héten szombaton, reggel 8 órára kérem a férfiak segítségét, hiszen be kell állítanunk a fenyőfát a templomba és fel kell díszítenünk a templomkertben lévőt is. 10 órára pedig az asszonyokat is várom a takarításhoz és a terítőcseréhez.

- A karácsonyi és vízkereszti szertartások rendjét összeállítottam, olvasható a közösségi oldalunkon és a honlapunkon is. Annyi bizonytalanság még van benne, hogy december 24-én, szenteste csak akkor tudjuk 22 órakor kezdeni a nagy esti zsolozsmát, ha nem lesz kijárási tilalom. Ha lesz, akkor 17 órakor fogjuk végezni az előesti szertartást. Pásztorjáték helyett egy ünnepi műsor lesz idén, ehhez a felsős általános iskolások, gimnazisták, felnőttek jelentkezését várom, akik szívesen elmondanának egy verset, felolvasnának egy novellarészletet vagy énekelnének. Kérem legyünk ebben aktívak, ne engedjük, hogy a vírus mindent megváltoztasson!

- Ebben az évben nem lesz lelkigyakorlat és ökumenikus karácsonyi készülődés sem, de gyónási lehetőség annál inkább. December 19-én és 20-án, tehát jövő héten szombaton és vasárnap is, délután 15.30-tól lesz gyóntatás itt a templomban. De az utána való héten is lesz még gyóntatás, ennek a rendje is megtalálható azon a papíron, amit a Liturgia záróáldása után fogunk majd kiosztani.

- Jövő vasárnap, december 20-án, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia.

- Megérkezett a 2021-es kalendárium, falinaptár illetve a Görögkatolikus Szemle legfrissebb száma is. A kalendárium 800 ft, a falinaptár 100 ft, a Görögkatolikus Szemle pedig 150 forintba kerül.

- Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu oldalon is.

 

Szertartások rendje (december 13. - december 20.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye

Hétfő: 8.30 Szent Liturgia

Szerda: 17.00 Szent Liturgia

Péntek: 17.00 Szent Liturgia

Szombat: 15.30 – gyóntatás 17.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Vecsernye - gyóntatás