Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2020. november 8. . november 15.

 

- November 8-án 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét, és 10.30-kor kezdődik a Szent Liturgia. Délután 15 órától pedig elhunytjainkról fogunk megemlékezni, melyre a neveket már lehet jelezni a sekrestyében.

- Folyamatban van az Intézői Ház felújítása. Az a tiszteletteljes kérésem, hogy minél előbb igyekezzünk befizetni az egyházfenntartási hozzájárulást, akár személyesen, akár utalással, annak érdekében, hogy az egyházközségnek ne kellessen anyagi tartalékjait felélnie.

- Sajnos ismét egy gyászhírt kell megosztanom a kedves testvérekkel: Főtisztelendő Damjanovics József főesperes, sátoraljaújhelyi parókus, életének 74., papságának 48. évében visszaadta lelkét a Teremtőnek. Imádkozzunk lelki üdvösségéért.

- Jövő pénteken, november 13-án délután 14 órától az asszonyok segítségét szeretném kérni, hogy feltegyük a templomban a böjti színű terítőket.

- Jövő szombaton pedig, november 14-én 10 órától a férfiak segítségét kérem, hiszen lassan lehullott az összes falevél a templomkertben. Természetesen időjárásfüggő, hogy tudunk-e lombot seperni, igyekszem majd a közösségi oldalunkon ezt a hét vége felé jelezni.  

- Jövő vasárnap, november 15-én, 9.30-tól imádkozzuk az utrenyét és 10.30-kor kezdődik majd a Szent Liturgia. Ez egyben a karácsonyt megelőző böjti időszak első napja is lesz, ami azt is jelenti, hogy egy hét múlva meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún.

- Megérkezett a Görögkatolikus Szemle legfrissebb száma, 150 forintért elvihető a szokott helyéről.

- Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu oldalon is.

 

Szertartások rendje (november 8. - november 15.)

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 15.00 Gyászszertartás a templomban

Kedd: 17.00 Szent Liturgia

Szerda: 8.30 Szent Liturgia

Csütörtök: 8.30 Szent Liturgia

Szombat: 8.30 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia