Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2020. szeptember 6. - szeptember 13.

  • Ma délután 17 órától imádkozzuk a vecsernyét.
  • Jövő héten kedden, szeptember 8-án, ünnepünk van: az Istenszülő születése, Kisboldogasszony. Kedden reggel 8 órától imádkozzuk az utrenyét, és 9 órától lesz Szent Liturgia. Hejőcsabán pedig 17 órakor fogok Szent Liturgiát végezni. Az előestén, hétfőn 17 órától imádkozzuk a vecsernyét, lítiával, kenyéráldással.
  • Örömmel tájékoztatom a kedves testvéreket, hogy a képviselőtestület hétfői döntése értelmében folytatjuk az Intézői Ház külső felújítását. Annak érdekében, hogy a költségek miatt nem kellessen az egyházközségnek a tartalékait felélnie, szeretettel kérek mindenkit az egyházfenntartás mihamarabbi rendezésére. Lehet átutalással, személyes befizetéssel, akár még részletekben is, főleg, ha valaki igyekszik valóban az éves nettó jövedelme 1%-át felajánlani.
  • Jövő héten vasárnap, szeptember 13-án 9.30-tól lesz utrenye és 10.30-tól Szent Liturgia. Ekkor tartjuk majd a hittanos tanévnyitót is, tehát jövő héten különleges szeretettel várjuk a gyermekeket a Liturgiára, akik egy kis meglepetésben is reménykedhetnek. Természetesen a szokásos tolltartómegáldást is megtartjuk majd.
  • Jövő vasárnap, szeptember 13-án, gyűjtés lesz a szentföldi keresztények megsegítésére.
  • A Miskolci Egyházmegye tanszergyűjtést hirdet, amivel rászoruló családokat szeretnék támogatni. Hálás szívvel fogadjuk a feleslegessé vált tanszereket, iskolatáskákat, tornafelszereléseket és egyéb iskolai eszközöket, melyeket a parókiára kérjük eljuttatni, jövő vasárnapig, a hittanos tanévnyitóig van erre lehetőség.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu oldalon is.

Szertartások rendje (szeptember 6. - szeptember 13.)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 17.00 Vecsernye

Hétfő: 8.30 Szent Liturgia 17.00 Nagyvecsernye

Kedd: 8.00 Utrenye 9.00 Szent Liturgia

Csütörtök: 17.00 Szent Liturgia (Román Imre szándékára)

Péntek: 15.30 Szent Liturgia (Bodnár Ferenc szándékára)

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia – hittanos tanévnyitó