Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2020. június 21. - június 28.

  • Ma délután 15 órától imádkozzuk a vecsernyét. 18 órakor pedig az ifjúságot várják a Búza-téri Székesegyházba hálaadásra, majd egy kötetlen beszélgetésre.
  • Böjti időszak van, igyekezzünk pénteken megtartani a kötelező hústilalmat.
  • Jövő héten szerdán, június 24-én ünnepünk lesz, Keresztelő Szent János születésének emlékezete. Kedd este 17 órától nagyvecsernyét imádkozunk, szerdán pedig az ünnep napján 9.30-tól lesz az utrenye és 10.30-kor a Szent Liturgia, melyen gyógynövényeket fogunk megáldani.  Hejőcsabán pedig 17 órakor fogok Szent Liturgiát végezni.
  • Elsőáldozós hittan legközelebb július 4-én, két hét múlva szombaton 10 órától lesz a parókián.
  • A sok esőnek hála, eléggé megnőtt a fű a templomkertben. Tisztelettel kérek segítséget a férfiak részéről. Nem határozok meg időpontot, ki mikor tud akkor segítsen kérem, csak tudjak róla, hogy én is csatlakozhassak! És hogy ne csak kérjek: a játszótérnél lévő cseresznyefáról bátran lehet szedni bárkinek, bőven van rajta biogyümölcs.
  • A miskolc-tapolcai gyermekvárosból kikerült Galamb Alexet szeretném a kedves testvérek figyelmébe ajánlani. Alex végzett pék, becsületesen dolgozik és mellette elhatározta, hogy segíteni szeretne a hozzá hasonlóan hátrányos helyzetű gyerekeknek. Sütni tanítja őket. Minden információ megtalálható a közösségi médiában a Sütni jó kampányáról, az is, hogy mire lenne szüksége a folytatáshoz. Most leginkább csempére. Ha valaki tud és akar segíteni, keressen engem bizalommal és összehozom Alexszel.

 

Szertartások rendje a június 21-28. között:

 

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia, hittanos tanévzáró

Hétfő: 8.00 Szent Liturgia

Kedd: 17.00 Nagyvecsernye

Szerda: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia, gyógynövények megáldása

Csütörtök: 17.00 Szent Liturgia

Vasárnap: 9.30 Utrenye 10.30 Szent Liturgia 17.00 Nagyvecsernye