Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2020. február 9. - február 16.

 

·        Ma délután 15 órától imádkozzuk a vecsernyét.

·        Jövő héten hétköznap hétfőn, szerdán, csütörtökön és szombaton lesz Szent Liturgia. Hétfőn este 17.00-tól Lopota Józsefné elhunytjaiért, szerdán és csütörtökön reggel 8.30-tól fogom a Szent Liturgiát kezdeni. Az év első hramotája jövő szombaton február 15-én lesz. A gyászliturgiát reggel 8 órától fogjuk kezdeni. A halottak neveit szokott módon lehet bejelenteni a sekrestyében.

·        Jövő héten vasárnap, február 16-án délután képviselőtestületi ülés lesz a parókia hittantermében. 16 órától fogjuk kezdeni a tanácskozást, melyen többek között meg kell tárgyalnunk a 2019-es zárszámadást, 2020-as költségvetést, a templom előtti térkövezést, és az intézői ház ez évi felújítását is. A témák fontossága miatt minden képviselőtestületi tag megjelenésére feltétlenül számítok.

·        Már előre hirdetem, hogy két hét múlva szombaton, február 22-én 10 órától farsangi fánksütés lesz a gyermekek számára a parókia hittantermében. Aki jelmezben jön, dupla fánk adagra számíthat! A fánksütés végén 11.30-tól az elsőáldozásra készülő gyermekek szülei részére szülői értekezlet lesz szintén a parókia hittantermében.

·        Bármennyire is meglepő közeledik a farsangi időszak vége, és kezdődik a nagyböjt.  Nagyböjt hétfőin majd vecsernyéket végzünk Miskolc különböző görögkatolikus templomaiban. Az első ilyen böjti vecsernye február 24-én, hétfőn 17.30-tól Miskolc legősibb görögkatolikus egyházközségében lesz, azaz nálunk Görömbölyön. Nagyon szeretném, hogy lássák majd vendégeink, hogy Görömbölynek nemcsak múltja, hanem jelene, sőt jövője is van. Tehát már most írjuk be naptárunkba, nagyböjt első napján, az úgynevezett „tiszta hétfőn”, este fél hatkor böjti vecsernye Görömbölyön!

·        Görögkatolikus Szemle februári száma megvásárolható a szokott helyéről. 

·        Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon is.