Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2019. november 3. - november 10.

 

  • Ma este 17 órától Parasztászt végzünk majd templomunkban, melyre az elhunytak vezetékneveit lehet jelezni a sekrestyében.
  • Jövő héten pénteken ünnepünk van, november 8-án, Szent Mihály és Gábor főangyalok és minden égi erők emlékezete. Az ünnep előestéjén, csütörtökön 17 órától nagyvecsernyét végzünk majd, pénteken reggel 8 órától lesz utrenye, majd 9 órától Szent Liturgia. 17 órától pedig a Hejőcsabai templomunkban fogok ünnepi Liturgiát végezni. Az ünnep miatt pénteken nincs böjti nap!
  • Jövő héten hétköznaponként hétfőn és szerdán lesz Szent Liturgia. Hétfőn reggel 8 órától a Rózsafüzér Társulat elhunyt tagjaiért, míg szerdán este 17 órától a Szabados család elhunytjaiért fogom a Szent Liturgiát felajánlani.
  • Kedden 18 órától Bibliaóra lesz a parókia hittantermében.
  • Jövő szombaton, amennyiben az időjárás megengedi, 9 órára várom férfi testvéreimet a parókiára egy kis falevélseprésre. Ha valaki más időpontban tud segíteni, azt is hálásan köszönjük!
  • A karácsonyi böjt első napjaiban, november 16-án szombaton, lelki fél napot szervezünk Máriapócsra. Buszt most nem rendelünk, hanem az utazást mindenkinek magának kell megoldania, nyilván jó lenne, ha segítenénk azoknak, akik szándékoznak jönni, de nincs gépkocsijuk. Délelőtt 10 órától kapnánk egy alapos idegenvezetést a Bazilikában, majd megnéznénk a bazilita monostorban lévő kiállítást, és egy parakliszt is végeznénk a fatemplomban. A program 13 óra körül ebéddel zárul majd, de utána is lesz lehetőség maradni és „kiélvezni”, hogy nem lesz azon a hétvégén se búcsú se tömeg, így mindenkinek áhítattal készülhet majd a karácsonyi ünnepre. Jelentkezés és bővebb információ tőlem kérhető.
  • Amint tetszenek látni, lassan elkészül a lépcső, s ezzel lezárul az előre tervezett felújítás. Még hátravan az előtető vörösrézzel való lefedése, és ha a Jóisten megsegít jövő tavasszal letérkövezzük a most aszfaltos templom előtti teret. Ezekre a beruházásokra megvan a fedezetünk, hiszen a mai napig majdnem 3 millió forint gyűlt össze a hívek nagylelkű adományaiból, amit ismét hálás szívvel köszönök meg!
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.