Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2019. október 13. - október 20.

 

  • Ma este itt Görömbölyön nem lesz vecsernye, mivel jelenleg is a Búza-téri Székesegyházban van a Missziós kereszt egészen hétfő reggelig. 19 órától én fogom végezni a vecsernyét ma este a Székesegyházban, mely után virrasztás lesz, melyre várjuk a Kedves Testvéreket.
  • Jövő héten kedden lesz a Karmelita templomban Avilai Szent Teréz búcsúja. Kedden, október 15-én este 17 órától kezdődik majd az ünnepi szentmise.
  • Jövő héten hétfőtől csütörtökig este 17 órától imádkozzuk a Parakliszt, az Istenszülő tiszteletére. Pénteken is lesz Paraklisz, de különleges helyen a Pincekápolnában, ugyanis zarándokok érkeznek majd városunkba, velük együtt kezdjük majd el a szertartást 17 óra körül.
  • Október igen gazdag környékünkön, görögkatolikus búcsúkban. Október 19-20-án tartja Sajópálfala a főbúcsúját, a Kegykép búcsút. A pálfalai kegytemplomban október 19-én, szombaton este 6 órakor kezdődnek majd a búcsú ünnepi szertartásai. Ezen a napon reggel 8 órától, immár hatodszor indul el a Nagyvárosi Gyalogos Zarándoklat templomunkból, Hejőcsaba, Avas, Búza tér, Szirmabesenyő és Sajóvámos érintésével Sajópálfalára. Hívjuk a híveket e hagyományőrző, búcsújáró zarándoklat bármely szakaszán való részvételre! Részletes hirdetmény a hirdetőtáblán megtekinthető!
  • Jövő héten hétköznaponként hétfőn, szerdán és csütörtökön lesz Szent Liturgia. Hétfőn este a Paraklisz után Csontosné Erzsike néni elhunytjaiért fogom felajánlani, míg szerdán és csütörtökön reggel 8.30-tól fogom kezdeni a Szent Liturgiát.
  • Jövő vasárnap gyűjtés lesz a missziók javára!
  • Görögkatolikus Szemle legfrissebb száma és az Üzenet újság megvásárolhatóak a szokott helyükről.
  • Minden kedves Testvéremnek szeretném kifejezni hálámat a búcsúhoz köthető sok segítség miatt, legyen szó templomtakarításról, falevél seprésről, sütemény és bor felajánlásról, az énekkar szolgálatáról és a legfontosabbról, a jelenlétről. Hála Istennek sokan voltunk, szép időnk volt és sikerült megáldani a majdnem kész templomot, és megünnepelni a búcsúnkat! Köszönöm szépen!
  • Amint tetszenek látni elkezdődött a lépcső alapozása, amivel lassan lezárul az előre eltervezett felújítás. Saját költségünkből szeretnénk még felújítani az előtetőt, kicserélni az ablaküvegeket, s térkövezni a templom előtti teret. Folyamatban vannak az árajánlatok bekérései, reméljük, hogy a 2.5 millió forintot elérő hívektől származó adományokból, ezeket mind sikerül megvalósítanunk.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.