Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2019. szeptember 15. - szeptember 22.

 

  • Ma este nem lesz vecsernye.
  • Jövő héten hétköznaponként hétfőn, szerdán, és pénteken lesz Szent Liturgia. Hétfőn este 17 órától Bodnár Ferenc elhunytjaiért, szerdán 14 órától temetési Liturgia lesz egy hejőcsabai testvérünk lelki üdvösségért, míg pénteken reggel 8.30-tól a Hegyi család elhunytjaiért fogom a Szent Liturgiát felajánlani.
  •  Jövő héten, kedden este 18 órától képviselőtestületi ülést tartunk a parókia hittantermében, minden képviselő megjelenésére feltétlenül számítok. Előtte 17.30-tól közösen megtekintenénk templomunk állapotát.
  • Közeledik templomunk búcsúünnepe, melyet idén október 6-án, vasárnap tartunk majd. Különleges lesz az idei búcsú, mert remélhetőleg ezen a napon fogja püspök atya megáldani a felújított templomot. A szertartás 10.30-tól fog kezdődni, mégpedig a templom előtti téren egy körmenettel és a templommegáldással. Ezért fontos, hogy időben érkezzünk majd, le ne maradjunk erről az ünnepélyes pillanatról. A Liturgia végén már nem is lesz körmenet. Szokás szerint a búcsú előtti este, szombaton nagyvecsernyét végzünk majd, mely előtt gyónási lehetőség lesz, utána pedig pannihida a keresztnél, melyre az elhunytak neveit a sekrestyében lehet jelezni. Búcsúi virágra adományokat az állóperselybe lehet elhelyezni.
  • Görögkatolikus Szemlélet Magazin, Görögkatolikus Szemle és az Üzenet újság számai megvásárolhatóak a szokott helyükről.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.