Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2019. május 19. - május 26.

 

  • Ma este 17 órától imádkozzuk a vecsernyét.
  • Jövő héten hétköznaponként kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia. Kedden, szerdán és pénteken a Paraklisz után 17.40-től. Kedden R. Kiss Lászlóné elhunytjaiért, szerdán a Szabados család elhunytjaiért fogom a Szent Liturgiát felajánlani. Csütörtökön pedig reggel 8.30-tól kezdem a Szent Liturgiát.
  • Hétfőtől péntekig 17 órától imádkozzuk a Parakliszt.
  • Jövő héten hétfőn a Zengedezők 18 órától tartják próbájukat a parókia hittantermében.
  • Jövő vasárnap gyűjtés lesz a papnevelés céljára.
  • Jövő héten szombaton lesz a Metropóliai családi nap Hajdúdorogon. A program 9.30-tól kezdődik. Nagyon szeretném, hogy két család képviselje a Görömbölyi Parókiát, úgyhogy, aki vállalkozna erre, kérem most várjon meg a Szent Liturgia után.
  • Ahogy tetszenek látni, a templomunk várva-várt külső felújítása elkezdődött. Teljesen megújul a templom a lábazattól egészen a kupoláig. A terveket kitettem a hirdetőtáblára. A várható költség egész biztosan közelebb lesz az ötven millió forinthoz, mint a negyvenhez. Az ár legnagyobb részét a Miskolci Egyházmegye állja egy kormánytámogatásból. Köszönet Püspök atyának, hogy a görömbölyi templomra fordítja ennek a kormánytámogatásnak egy részét. De az biztosnak tűnik, hogy egyházközségünknek is hozzá kell járulnia a beruházásához. Ezért a képviselőtestület döntése alapján gyűjtés hirdetünk templomunk külső felújítására. Adakozni többféle módon lehet: egyrészt kérjük mindenki fizesse be az egyházfenntartási díjat, másrészt örömmel veszünk célzott adományokat is, melyeket akár a sekrestyében lehet felajánlani, akár utalni is lehet a parókai bankszámlájára, „külső felújítás” megjegyzéssel. De ha valaki névtelenül szeretne adakozni, erre is lesz lehetőség, hiszen június 1-jén, szombaton, jótékonysági koncertet szervezünk templomunkban, amikor a kihelyezett perselyekbe lehet majd elhelyezni a felajánlásokat. Minden adományt már előre is hálás szívvel köszönünk!
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.