Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2019. május 5. - május 12.

 

  • Ma este nem lesz vecsernye. Ahogyan a múlt héten hirdetett játszótérszentelés is elmarad, egyrészt az időjárás kedvezőtlen volta miatt, másrészt még egy kis szerelés is hátravan a mászókán és a fű is elég nagy már a templomkertben. Ez utóbbi kettőben kérem a kedves testvérek segítségét. Jövő szombaton 9 órára hirdetek fűnyírást. Elég nagy a terület, a fű is igen nagy, tehát sok segítő kézre van szükség. Ha valaki szombaton nem ér rá, hétköznap is lehet nyírni, illetve egy-két dolgot még szerelni is kell a mászókán. Ha jövő vasárnap jó idő lesz, akkor délután 16 órától megáldjuk a templomkertben lévő játszóteret.
  • Jövő héten hétköznaponként, hétfőn, csütörtökön és pénteken lesz Szent Liturgia a Paraklisz után 17.40-től. Hétfőn Román Imre elhunytjaiért, csütörtökön Csontos László elhunytjaiért, míg pénteken a Szabados család elhunytjaiért fogom a Szent Liturgiát felajánlani.
  • Jövő héten hétfőtől péntekig 17 órától imádkozzuk a Parakliszt.
  • Jövő héten vasárnap 18 órától képviselőtestületi ülés lesz a parókia hittantermében, minden képviselő megjelenésére feltétlenül számítok.
  • Idén különleges hittanos tábort szervezünk a gyerekeknek. Július 1-jétól, 4-éig, hétfőtől csütörtökig Irotára, egy gyönyörű kis falucskába, tervezzük. (Szállásunk plakátját megtekinthető a hirdetőtáblán.) A jelentkezési határidő lejárt. Még egy–két kiadó hely van, várjuk a jelentkezéseket. Akik pedig jelezték már részvételi szándékukat, kérem fizessék be a részvételi díjat, ami 7000 forint, két gyerek esetében 5-5000 forint.
  • A Görögkatolikus Általános Iskola és a Fráter György Katolikus Gimnázium álláshirdetését kitettem a hirdetőtáblára, matematika tanárt, élelmezésvezetőt, konyhai kisegítőt és takarítónőt keresnek.
  • Jövő héten szerdán és csütörtökön este Mária utas zarándokok is érkeznek Görömbölyre, szerdán 5 fő itt is alszik, akiknek csütörtökön kell majd reggelit adnunk. Bármilyen segítséget örömmel veszek!
  • Görögkatolikus Szemlélet Magazin 600 forintért, Üzenet újság legfrissebb száma 50 forintért megvásárolható a szokott helyről.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.