Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2018. szeptember 30 – október 8.

 

  • Ma este 17 órától imádkozzuk a vecsernyét.
  • Holnap, október 1-jén, ünnepünk van, Szűz Mária oltalma. Hétfőn reggel 8 órától imádkozzuk az utrenyét és 9 órakor fog kezdődni a Szent Liturgia.
  • Ez templomunk címünnepe is egyben, ami azt jelenti, hogy jövő vasárnap lesz a Görömbölyi búcsú, 150 éves templomunk születésnapja. Ez a jubileumi év kiemelkedő eseménye. Szeretettel várjuk a kedves testvérek jószívű adományait a búcsúi virágdíszítésre, az üveges ajtó mellett felállított perselybe. Jövő héten pénteken és szombaton lelkigyakorlat lesz templomunkban, Kiss Attila sajópálfalai parókus vezetésével és gyónási lehetőséggel. Pénteken 16.30-tól imádkozzuk a Parakliszt, majd 17 órától lesz Szent Liturgia a Rózsafüzér Társulat tagjaiért. Szombaton 17 órától nagyvecsernyét végzünk kenyéráldással. Természetesen szombaton az előesti vecsernye után, pannihidát fogunk végezni a templom előtti keresztnél, melyre az elhunytak neveit már be lehet jelenteni a sekrestyébe. A búcsú napján 9.15-től utrenye lesz templomunkban Püspök atya jelenlétében. A búcsúi Szent Liturgia 10.30-kor fog kezdődni melyen Dr. Orosz Atanáz püspök atya állandó diakónussá szenteli Dorcsinec László alszerpapot. Tisztelettel kérem a kedves Testvéreket, hogy egy kis süteménnyel, borra, üdítővel járuljanak hozzá a búcsú utáni szeretetlakomához.
  • Jövő héten kedden, szerdán és csütörtökön 17 órától imádkozzuk a Parakliszt. Pénteken, a lelkigyakorlat miatt, 16.30-tól. Kedden és szerdán Szent Liturgia is lesz a Paraklisz után, kedden a Szabados család elhunytjaiért, szerdán R. Kiss Lászlóné elhunytjaiért fogom felajánlani.
  • Nagyon köszönöm az asszonyok és férfiak segítségét, akik tegnap délelőtt rendbe hozták a templomkertet, illetve kitakarították a templomot, és lecserélték a terítőket. Nincs kizárva, hogy jövő szombaton, közvetlenül a búcsú előtt, még szükség lesz egy lombseprésre a körmenet méltó megtartása érdekében. Telefonon fogom jelezni, hogy mikor lesz ez.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.