Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2018. szeptember 23 – 30.

 

  • Ma este 17 órától imádkozzuk a vecsernyét.
  • Jövő héten hétköznap hétfőn, szerdán, csütörtökön és szombaton lesz Szent Liturgia. Hétfőn, szerdán, csütörtökön reggel 8.30-tól, szombaton pedig este 18 órától fogom a Szent Liturgiát kezdeni.  Szombaton este Dobos László elhunytjaiért fogjuk felajánlani.
  • Jövő héten kedden, 18 órától lesz az új tanév első Bibliaórája, felnőtt hittana a parókia hittantermében. Szeretettel várom a régi és új tagokat is egy kis továbbképzésre.
  • Jövő héten szombaton, szeptember 29-én, tartanánk a búcsúi nagytakarítást a templomban és a templomkertben. 9 órától kezdenénk a munkát, asszonyok és férfiak segítségére is nagyon számítok. Kérem a férfiakat, hogy fűkaszát, lombseprőt hozzanak magukkal!
  • Két hét múlva, vasárnap lesz templomunk búcsúünnepe. Ez a jubileumi év kiemelkedő eseménye. Szeretettel várjuk a kedves testvérek jószívű adományait a búcsúi virágdíszítésre, az üveges ajtó mellett felállított perselybe. A búcsú előtt pénteken és szombaton lelkigyakorlat lesz templomunkban, Kiss Attila sajópálfalai parókus vezetésével és gyónási lehetőséggel. Természetesen szombaton az előesti vecsernye után, pannihidát fogunk végezni a templom előtti keresztnél, melyre az elhunytak neveit már be lehet jelenteni a sekrestyébe. A búcsú napján 10.30-kor fog kezdődni az ünnepi Szent Liturgia, melyen Dr. Orosz Atanáz püspök atya állandó diakónussá szenteli Dorcsinec László alszerpapot.
  • Jövő vasárnap lesz az avasi templom búcsúja. Az ünnepi Liturgia 11 órakor kezdődik, de az előtte lévő héten is sok program lesz, plakátja a hirdetőtáblán olvasható.
  • Kérem, hogy a képviselőtestület jelenlévő tagjai, illetve az elsőáldozásra készülő gyermekek szüleit, várjanak meg itt a templomban. A gyerekek pedig a tolltartómegáldás és elbocsátó után, egy kis finomságban reménykedhetnek.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.