Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2018. szeptember 9. – 2018. szeptember 16.

 

  • A mai persely adományokat a Nagyváradi Görögkatolikus Egyházmegye javára ajánljuk föl, a leégett püspöki palota miatt.
  • Jövő héten pénteken, szeptember 14-én ünnepünk van, a Szent Kereszt felmagasztalása. Reggel 8 órakor imádkozzuk az utrenyét a végén kereszthódolással, majd 9 órakor lesz Szent Liturgia. Az előestén, csütörtökökön 17 órakor nagyvecsernyét végzünk litiával, kenyéráldással.
  • Elkészült az az útmenti kereszt, melyet a 4-es busz pincesori végállomásán lévő fordulóban állított föl egyházközségünk. Az ünnepélyes megáldásra szeptember 14-én, pénteken, Keresztfelmagasztalás ünnepén, 14.30-kor kerül sor a helyszínen. Atanáz püspök atya fogja végezni a szertartást. Utána lesz lehetőség beszélgetésre is vele, egy kis szőlőevés mellett, lévén böjti nap.
  • Jövő héten hétköznap hétfőn, kedden és szombaton lesz Szent Liturgia. Hétfőn reggel 8.30-tól Nagy László elhunytjaiért, kedd este 17 órától Román Imre elhunytjaiért, szombaton este 17 órától pedig Dsupin Béla testvérünk lelki nyugalmáért fogom felajánlani a Szent Liturgiát, akit hétfőn délután 14 órától fogok temetni a görömbölyi temetőben.
  • Már előre hirdetem, hogy a hittanos tanévnyitó, a gyermekek és tolltartóik megáldása, két hét múlva vasárnap, azaz szeptember 23-án lesz, a 10.30-kor kezdődő Szent Liturgián.
  • Négy hét múlva, október 7-én, vasárnap lesz templomunk búcsúünnepe. Ez a jubileumi év kiemelkedő eseménye. Szeretettel várjuk a kedves testvérek jószívű adományait a búcsúi virágdíszítésre, az üveges ajtó mellett felállított perselybe. A búcsú előtt pénteken és szombaton lelkigyakorlat lesz templomunkban, Kiss Attila sajópálfalai parókus vezetésével és gyónási lehetőséggel. Természetesen szombaton az előesti vecsernye után, pannihidát fogunk végezni a templom előtti keresztnél, melyre az elhunytak neveit már be lehet jelenteni a sekrestyébe. A búcsú napján 10.30-kor fog kezdődni az ünnepi Szent Liturgia, melyen Dr. Orosz Atanáz püspök atya állandó diakónussá szenteli Dorcsinec László alszerpapot.
  • Szeptember 14-én, pénteken lesz a Búza-téri székesegyházban a szent kereszt búcsúja. Az ünnepi Liturgia 18 órakor fog kezdődni a belvárosi templomban.
  • Görögkatolikus Szemle és az Üzenet újság legfrissebb száma megvásárolható a szokott helyéről.
  • Ma este nem lesz vecsernye.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.