Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2018. április 8. - április 15.

 

  • Ma délután 15 órától imádkozzuk a vecsernyét.
  • Jövő héten hétköznap szertartás hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken lesz. Hétfőn és szerdán este 17 órakor, míg csütörtökön és pénteken reggel 8.30-tól lesz a Szent Liturgia.
  • Kedd este 18 órától Bibliaóra lesz a parókia hittantermében.
  • Jövő vasárnap búcsú lesz a Hejőcsabai Római Katolikus Templomban 11 órától. Ezért jövő vasárnap, április 15-én, itt Görömbölyön 8 órakor fogjuk imádkozni az utrenyét s 9 órakor fog kezdődni a Szent Liturgia. A búcsú előtti szombaton szentségimádás lesz egész nap, minket a Martintelepi, a Szirmai, a Kistokaji s a Görömbölyi római katolikusokkal együtt 9 órától 10 óráig várnak a hejőcsabai római katolikus templomba.
  • Ma van az Országgyűlési választások napja. Három dolgot szeretnék kérni ezzel kapcsolatban a kedves testvérektől. Egyrészt vegyünk részt a választáson, ezt nemcsak állampolgári jogunk, hanem kötelességünk is. Másrészt imádkozzuk át a döntésünket, hiszen egy keresztény ember, élete fontos döntéseit próbálja összhangba hozni Isten akaratával. Harmadrészt ne felejtsük el, hogy felelősek vagyunk önmagunkért, családunkért, városunkért, hazánkért, nemzetünkért, Európáért s egyáltalán nem utolsó sorban Egyházunkért is. Ennek a felelősségnek a tudatában hozzuk meg döntésünket és szavazzunk.
  • S egy örömteli hír a végére: Őszentsége Ferenc pápa, tegnap, azaz 2018. április 7-én kinevezte Szocska Ábelt a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökévé. Ezzel lezárult az a folyamat, ami még 2015-ben indult a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház megalakulásával. Immár teljes a kép: három egyházmegye, három püspök: Hajdúdorogi Főegyházmegye Debrecen székhellyel, Kocsis Fülöp érsek atya vezetésével, Miskolci Egyházmegye Miskolc székhellyel, Orosz Atanáz püspök atya vezetésével, s a Nyíregyházi Egyházmegye Nyíregyháza székhellyel Szocska Ábel kinevezett püspök vezetésével. Ábel atya püspökké szentelésének idejéről később lesz döntés, addig is Isten éltesse az új főpásztort.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.