Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2018. március 25. - április 1.

 

  • Ma este nem lesz vecsernye.
  • Böjti idő van, igyekezzünk megtartani a kötelező hústilalmat. Jövő pénteken, nagypénteken szigorú böjti nap van, tehát csak növényi eredetű étkekkel szabad táplálkozni, azaz kerülni kell a tojásos, vajas, sajtos, tejes eledelek fogyasztását is.
  • Nagyhéten a következő lesz a szertartások rendje: Nagykedden és nagyszerdán 17 órakor végezzük az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját. Nagycsütörtökön reggel 8 órakor nagyvecsernyét végzünk Szent Bazil Liturgiájával a titkos vacsora emlékére. Nagycsütörtök este 17 órától olvassuk a kínszenvedési evangéliumokat. Nagypénteken reggel 8 órától királyi imaórák lesznek, majd 15 órától végezzük Jézus temetését a sírbatételi nagyvecsernyével. Utána virrasztás lesz a templomban éjfélig. Nagyszombaton reggel 8 órától imádkozzuk a jeruzsálemi utrenyét, utána pedig, ha lesz rá igény, imádkozási lehetőség van egész nap a szent sír előtt. Nagyszombat este 17 órától nagyvecsernye lesz Szent Bazil Liturgiájával már a feltámadás elővételezéseképpen. Szeretettel kérem, hogy a virrasztásra iratkozzunk fel az újságok mellett kitett papírra.
  • Jövő vasárnap, Húsvét nagy és dicső ünnepén, hajnal 5 órakor imádkozzuk a feltámadási szertartást, majd szokott módon 10.30-tól lesz ünnepi Szent Liturgia pászkaszenteléssel.
  • Húsvét hétfőn a Szent Liturgia utáni miroválás alatt végezzük el a pannihidákat, melyre a neveket szokott módon lehet bejelenteni a sekrestyében.
  • Köszönöm azon kedves testvérek szolgálatát, akik tegnap szinte egész nap a templomot takarították, illetve segítettek a parókián megcsinálni a kerítést. Köszönöm a karitász csoport segítségét is, akik 30 egységcsomagot jutattak el ezen a héten a rászorulóknak. Isten fizesse meg jóságukat.
  • Jövő héten szeretném felkeresni a fekvő betegeket is. Akinek van olyan ismerőse, aki szeretne Húsvétra gyónni és áldozni, de nem tud eljönni a templomba, kérem, hogy névvel és címmel együtt jelezzék ezt a sekrestyében.
  • A szent sír és a templom húsvéti virágaira várjuk a kedves testvérek jószívű adományait a bejárati ajtó melletti állóperselybe.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.