Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2017 szeptember 10. - szeptember 17.

 

  • Ma este 17 órától imádkozzuk a vecsernyét.
  • Jövő héten csütörtökön, szeptember 14-én, ünnepünk van, Szent Kereszt felmagasztalása. Szerda este 17 órától nagyvecsernyét végzünk kenyéráldással, míg csütörtökön, az ünnep napján, szokott módon 9.30-tól lesz az utrenye kereszthódolással, és 10.30-tól kezdődik a Szent Liturgia. Ez a nap böjti nap!
  • Szeptember 14-e egyben a Búza-téri Székesegyház búcsúünnepe is. Keresztfelmagasztalás napján, tehát csütörtökön 17.15-től imádkozzák az Akathisztoszt a Szent Kereszt tiszteletére, míg 18 órakor kezdődik a Szent Liturgia, melyen Szkiba Tibor ezüstmisés áldozópap, szolnoki parókus, egykori Búza-téri káplán lesz a szónok. Liturgia után lesz a keresztek megáldása.
  • Jövő héten hétköznap hétfőn, pénteken és szombaton lesz Szent Liturgia. Hétfőn és pénteken reggel 8.30-tól, szombat este 17 órától Román Imre elhunytjaiért fogom a Szent Liturgiát felajánlani.
  • Sajnos két gyászhírt is kell hirdetnem, pénteken temettük ifj. Bolykó Ferenc testvérünket. Múlt héten visszaadta a lelkét a Teremtőnek Főtisztelendő Pásztor Béla egykori Lácacsékei parókus is. Liturgia kedden este 18 órától lesz érte Szirmán, míg papi temetése szerdán 13 órakor fog kezdődni a Búza-téri székesegyházban. Imádkozzunk értük.
  • Jövő vasárnap, szeptember 17-én lesz templomunkban az évnyitó ünnepség. A 10.30-kor kezdődő Szent Liturgia után megáldom a tolltartókat, utána a kis elsősök fognak nekünk verselni. A szertartás után egy titkos finomság várja majd a templomban jelenlévő gyerekeket.
  • Már előre hirdetem, hogy templombúcsúnk idén október 1-jén, vasárnap lesz. 9.30-kor fog kezdődni az utrenye, majd 11 órakor a Szent Liturgia, melyet nagy valószínűség szerint, Atanáz püspök atya fog vezetni. Természetesen az előesti vecsernye után pannihidákat fogunk végezni a keresztnél, melyre az elhunytakat szokott módon lehet bejelenteni a sekrestyében. Örömmel vesszük az adományokat a búcsúi virágdíszítésre is, melyet az üveges ajtó melletti állóperselybe lehet beletenni. Előre is köszönjük szépen.
  • Híreink megtalálhatóak a hirdetőtáblán és a www.pokrova.hu weblapon.