Görög Katolikus kereszt

Miskolc-Görömbölyi Görögkatolikus Parókia

Webrádió

Heti hirdetés 2015. augusztus 9-16.

1. Vasárnap délután 16 órakor vecsernye lesz.

 

2. A héten ünnepünk lesz. Szombaton ünnepeljük az Istenszülő elszenderedését és mennybevételét. Pénteken délután 17 órakor Szent Liturgiát végzünk, majd 18 órakor ünnepi nagyvecsernyét kenyéráldással.

3. Az ünnep napján délelőtt  11 órakor Szent Liturgia lesz miroválással és antidórosztással. Délután a vecsernye elmarad.

4. Nagyboldogasszony napján Máriapócson a Kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából nagybúcsú lesz. A ünnepi szent liturgián részt vesznek a magyar püspöki kar tagjai, s a szomszédos országok görögkatolikus püspökei.  

5. Augusztus 22-én, szombaton templomunkból az 1úton nemzetközi zarándoknap kapcsán egynapos zarándoklat indul az egységért. Két irányba indulnak el a zarándokok, Sajópálfala és Kács felé. Jelentkezni a parókián és a plakáton megjelölt szervezőknél lehet.

6. A Rakacáról elszármazottakat nagy szeretettel hívja Polgári Bence atya,  augusztus 23-án, 10 órakor kezdődő búcsúi Szent Liturgiára. A Liturgiában ad hálát 60 éves papi szolgálatáért Obbágy Miklós atya, rakacai származású áldozópap.